Αλαλούμ με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Μπακογιάννη: “Σωστή απόφαση για την κατάργησή της” – Μαρινάκης: “Δεν καταργείται”

 Αλαλούμ με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Μπακογιάννη: “Σωστή απόφαση για την κατάργησή της” – Μαρινάκης: “Δεν καταργείται”

Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, επανεξετάζουμε πώς θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη αστυνομίαανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε πως στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια. «Το λέω ρητώς. Δεν καταργείται (η Πανεπιστημιακή Αστυνομία) και δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμιά τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ.»

Σχετικά με την έφιππη αστυνομία και την πρόταση του κ. Μηταράκη σχολίασε ότι «υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε δεκτή, κανένα “άδειασμα”».

Την ίδια ώρα  η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζει ως σωστή την απόφαση για κατάργηση της!

Η βουλευτής Χανίων επέλεξε να διαφοροποιηθεί από την επίσημη «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και χαρακτηρίζει ως σωστή την απόφαση για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και την ανάληψη της ευθύνης από τα Πανεπιστήμια.

«Για την πανεπιστημιακή αστυνομία νομίζω ότι είναι μια σωστή απόφαση η κατάργησή της και η ανάληψη της ευθύνης από τα πανεπιστήμια και από τα ιδρύματα οι οποίοι έχουν υποχρέωση και βεβαίως από εκεί και πέρα καλούν την Αστυνομία όταν πρέπει», είπε χωρίς να μασήσει τα λόγια της η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Σχετικά Άρθρα