Οι προβλέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου με ποιόν στον 2ο γύρο;

 Οι προβλέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου με ποιόν στον 2ο γύρο;

Η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται από πολλούς το μεγάλο φαβορί της κούρσας διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ –η εκλογή θα διεξαχθεί πιθανότατα (εφόσον είναι περισσότεροι από δύο υποψήφιοι) στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου. Εκτός εάν στην Κ.Ε υπερψηφιστεί η συμβιβαστική πρόταση για μικρή παράταση και διεξαγωγή των δύο γύρων στις 24 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου. Μετά την ανακοίνωση της δικής της υποψηφιότητας, ακολουθεί την Παρασκευή εκείνη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ στην συνεδρίαση της Κ.Ε, το Σαββατοκύριακο, θα ανοίξει τα χαρτιά του και ο Νίκος Παππάς. Ο Παύλος Πολάκης το σκέφτεται, ωστόσο, θεωρείται μάλλον βέβαιο πως θα κάνει το βήμα.

Έτσι, τέσσερις υποψήφιοι θα βρεθούν στην αφετηρία. Υπάρχει και πέμπτος; Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούν πως τελικά μπορεί να αλλάξει γνώμη και να κάνει το βήμα και ο Διονύσης Τεμπονέρας, παρότι διαφωνεί με την επίσπευση των διαδικασιών και έχει αντιπροτείνει η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί τον Νοέμβριο αφού προηγηθεί συνέδριο …εξαντλητικής αποτίμησης των αιτίων της ήττας και ανάλυση της κατεύθυνσης που πρέπει να επιλέξει το κόμμα υπό τις νέες συνθήκες. Πολλά, βεβαίως, θα κριθούν από τον αριθμό των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που θα προσέλθουν στην εκλογή. Ο στόχος των πάνω από 150.000 που ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα μοιάζει όνειρο …φθινοπωρινής νυκτός, ωστόσο το γεγονός ότι θα είναι περισσότεροι υποψήφιοι δημιουργεί αισιόδοξες προοπτικές για έναν αριθμό από 50.000 έως και 100.000. Γι αυτό και αρκετοί θέλουν τον Παύλο Πολάκη στη μάχη, καθώς θεωρείται πως μπορεί να κινητοποιήσει ένα προσωπικό εκλογικό ακροατήριο.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι δίχως άλλο στον δεύτερο γύρο. Το ερώτημα είναι με ποιόν από τους άλλους συνυποψηφίους. Στα συριζαϊκά πηγαδάκια, οι προβλέψεις αναφέρουν πως η 38χρονη υποψήφια θα αγγίξει το 50% αλλά δεν θα το φτάσει, και στη συνέχεια θεωρούν πως οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Παύλος Πολάκης περίπου θα μοιραστούν το υπόλοιπο ποσοστό. Ωστόσο δεν διακινδυνεύουν πρόβλεψη για το ποιός θα έχει προβάδισμα. Αναφέρουν, όμως, πώς όλα μπορεί να ανατραπούν εάν αποφασίσει να είναι τελικά υποψήφιος ο Διονύσης Τεμπονέρας, σε βαθμό που εκτιμούν πως δεν θα είναι απίθανο να βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο η Έφη Αχτσιόγλου και το νέο αλλά προβεβλημένο στέλεχος που αν και δεν έχει εκλεγεί βουλευτής διέγραψε πολύ θετική πορεία στο διάστημα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

Σχετικά Άρθρα