Δίκη Άλκη: Η Εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών

 Δίκη Άλκη: Η Εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών

Κατά της αναγνώρισης ελαφρυντικών τάχθηκε η Εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα στην δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για λογαριασμό των εντολέων τους αφορούν την μετεφηβική ηλικία (για όλους), τον σύννομο βίο (ζητήθηκε για τους 11 από τους 12), την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά (κατά περίπτωση αυτά τα δύο).

Για το αίτημα περί σύννομου βίου η Εισαγγελέας σημείωσε ότι δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο.

“Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ομολόγησαν, όχι τις πράξεις τους, αλλά την παρουσία τους στο σημείο. Η στάση αυτή αποδεικνύει την στάση ζωής των κατηγορουμένων και την έλλειψη μεταμελιας” τόνισε η Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η λέξη συγνώμη ακούστηκε πολλές φορές στην αίθουσα της δικής.

“Έχουμε 12 ολοκληρωμένες προσωπικότητες που μπορεί να είναι νέοι σε ηλικία αλλά δεν διακρίνονται από ανωριμότητα, βάσει των πράξεων τους. Η επιλογή τους ήταν συνειδητή και ήταν οργανωμένοι οπαδοί. Ακόμα και την περίοδο του κορονοϊού, πράγμα που σημαίνει ότι αποδεικνύει το πάθος τους και το μίσος για τον αντίπαλο”

«Οι 12 εκμεταυλλευτηκαν το λευκό τους ποινικό μητρώο για τις πράξεις τους. Αν οι κατηγοροιμενοι ήταν μετανιωμένοι θα είχαν μιλήσει, κάτι το οποίο δεν έκανε κανένας. Τα ελαφρυντικά που αιτούνται δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή. Το δικαστήριο δε συγχωρεί αλλά κρίνει αμερόληπτα» κατέληξε μεταξύ άλλων.

Πηγή: theopinion.gr

Σχετικά Άρθρα