Πεσκόφ: “Κανείς από τους Ευρωπαίους δεν περιμένει την Τουρκία στην Ευρώπη”

 Πεσκόφ: “Κανείς από τους Ευρωπαίους δεν περιμένει την Τουρκία στην Ευρώπη”

«Κανείς από τους Ευρωπαίους δεν περιμένει την Τουρκία στην Ευρώπη, η Άγκυρα δεν πρέπει να φοράει ροζ γυαλιά στο θέμα αυτό». Την άποψη αυτή εξέφρασε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν το Κρεμλίνο πιστεύει ότι η πορεία της Τουρκίας γίνεται πιο φιλοευρωπαϊκή και περισσότερο προσανατολισμένη προς τη Δύση.

«Η Τουρκία μπορεί να προσανατολιστεί προς τη Δύση και γνωρίζουμε ότι στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας υπήρξαν περίοδοι έντονου προσανατολισμού προς τη Δύση, υπήρξαν περίοδοι λιγότερο έντονου προσανατολισμού, αλλά γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι, αν ονομάσουμε τα πράγματα με το όνομά τους, κανείς δεν θέλει την Τουρκία στην Ευρώπη, εννοώ οι Ευρωπαίοι», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Και εδώ επίσης, οι Τούρκοι εταίροι μας μάλλον δεν θα πρέπει να φορούν ροζ γυαλιά», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σημειώνοντας για άλλη μια φορά ότι αποκαλεί τα πράγματα με το όνομά τους.

«Με όλες τις γνωστές διαφωνίες, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τον διάλογο και τις σχέσεις μας με την Τουρκική Δημοκρατία εκεί που είναι επωφελές για εμάς και εκεί που είναι επωφελές γι’ αυτούς», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Σχετικά Άρθρα