Σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

 Σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Αύριο (10/7), τίθεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων στις εκλογές, “ευκαιρία να εγκριθεί και από τους 300 βουλευτές” ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κύβος ερρίφθη και έτσι, αύριο (10/07), τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων στις εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε άτυπη ενημέρωσή του, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως «το ν/σ που αφορά στην ψήφο των αποδήμων, θα αναρτηθεί αύριο, Δευτέρα 17 Ιουλίου για διαβούλευση και αμέσως θα ξεκινήσει η συζήτηση με τα κόμματα». Μάλιστα, όπως τονίζεται, στόχος είναι να έχει τεθεί προς ψήφιση πριν από το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή πριν από τα τέλη Ιουλίου.

Ως εκ τούτου, με αυτό το νομοσχέδιο, ανοίγει ο δρόμος ώστε όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι όμως εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να μπορούν να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία όπου και αν κατοικούν. Έτσι, με την έγκριση του νέου νόμου, όσοι έχουν το δικαίωμα ψήφου, θα μπορούν να εγγράφονται στους καταλόγους εξωτερικού και να ψηφίζουν σε πρεσβείες και προξενεία.

Σχετικά Άρθρα