Μισέλ Ομπάμα: Συνεχίζει τη δράση της κατά της παιδικής παχυσαρκίας

 Μισέλ Ομπάμα: Συνεχίζει τη δράση της κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Σε άρθρο της για την Oprah Daily, η Μισέλ Ομπάμα αναφέρθηκε στον αγώνα που συνεχίζει να κάνει για την βελτίωση της υγείας αλλά και της σωστής διατροφής των παιδιών.

«Το να παίρνεις έτοιμα φαγητά είναι πιο απλό από το να κόβεις καρότα. Το να παραγγέλνεις (delivery) είναι μερικές φορές το μόνο για το οποίο έχεις ενέργεια», έγραψε η Μισέλ Ομπάμα στο άρθρο της.

«Ακόμα θυμάμαι να πηγαίνω ένα από τα κορίτσια μου για μια ιατρική επίσκεψη και ο γιατρός να μου λέει ότι όλες αυτές οι απλές επιλογές που έκανα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία της. Ήταν ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που είχα ως γονιός και ένα από τα μεγαλύτερα «ξυπνητήρια» της ζωής μου. Ήμουν λίγο φοβισμένη, αλλά και λίγο εξοργισμένη», ανέφερε.

Δίνοντας το παράδειγμα το 2009 δημιουργώντας στον περίβολο του Λευκού Οίκου έναν λαχανόκηπο, ξεκίνησε την πρωτοβουλία της ένα χρόνο μετά με την ονομασία «Let’s Move».

«Κάναμε απίστευτη πρόοδο, βελτιώνοντας τα πρότυπα διατροφής στα σχολεία, ενθαρρύνοντας τις εταιρείες να μειώσουν τη ζάχαρη και το αλάτι στα προϊόντα τους…πίστεψέ με, ξέρω ότι πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα. Δεν υπάρχει τέλεια λύση που θα λειτουργήσει για κάθε παιδί, πόσο μάλλον για εκατομμύρια παιδιά. Ομως ο χρόνος ως Πρώτη Κυρία με δίδαξε ότι η βιομηχανία τροφίμων παίζει υπερβολικά μεγάλο ρόλο στην τύχη της υγείας των παιδιών.

Σήμερα είναι συνιδρύτρια της PLEZi Nutrition, μιας εταιρίας τροφίμων που προσφέρει «πιο υγιεινά ποτά και σνακ». «Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βάζεις το παιδί σου για ύπνο…και να συνειδητοποιείς ότι προσπάθησες να κάνεις ό,τι καλύτερο για να το κρατήσεις ευτυχισμένο και υγιές», κατέληξε η Ομπάμα.

Σχετικά Άρθρα