Φάμελλος: Δεν θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση που μεγαλώνει τις ανισότητες και απαξιώνει τη δημοκρατία

 Φάμελλος: Δεν θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση που μεγαλώνει τις ανισότητες και απαξιώνει τη δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης στις αξίες της δημοκρατίας και της προόδου» και όχι στην κυβέρνηση επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μάλιστα τόνισε πως σήμερα «οφείλουμε να ορθώσουμε ένα μέτωπο απέναντι σε σκοταδιστικές, αναχρονιστικές ακόμη και νεοφασιστικές αντιλήψεις που επιχειρείται να κανονικοποιηθούν» τονίζοντας πως «για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να είναι και θα είναι ακόμη πιο ισχυρός».

Όπως τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος «θα καταψηφίσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γνωρίζουμε ότι δεν θα τηρήσει όσα υποκριτικά λέει σήμερα στις προγραμματικές του δηλώσεις και το αποδείξαμε στη συζήτηση στη Βουλή. Αλλά και ότι η πολιτική του δεν είναι εκσυγχρονιστική αλλά αναχρονιστική και δεν έχει το βλέμμα της στις νέες ευρωπαϊκές πολιτικές και δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και στις αβεβαιότητες του μέλλοντος». Επισήμανε πως « δεν θα στηρίξουμε μία κυβέρνηση που μεγαλώνει τις ανισότητες και αμφισβητεί και απαξιώνει και απομειώνει τη δημοκρατία και τους θεσμούς». Αντίθετα τόνισε «δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης μόνο στην κοινωνία και στους πολίτες που αυτούς θα στηρίξουμε. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε εκτεταμένη αναφορά στην ακρίβεια λέγοντας πως «τα ελληνικά νοικοκυριά κ. Μητσοτάκη υποφέρουν από τον πληθωρισμό τροφίμων, 12,2% τον Ιούνιο, αύξηση επί 15 συνεχόμενους μήνες με διψήφιο ποσοστό, συνολικά ανοδικός εδώ και 25 μήνες και μάλιστα πληθωρισμό απληστίας δηλαδή πληθωρισμό από τα κέρδη των επιχειρήσεων που δεν ελέγχετε Αντίδοτο δεν είναι το market pass που επιδοτεί τα κέρδη από τη φορολογία των πολιτών και από ό,τι φάνηκε από την τοποθέτηση του κ. Σκυλακάκη δεν έχετε στρατηγική για την ενέργεια όταν, εμείς σας προτείναμε σταθερό συντελεστή κέρδους στην ενέργεια και να μειώσετε τον ΕΦΚ από τη φορολόγηση των υπερκερδών 2,6 δισεκατομμύρια των διυλιστηρίων Αλλά δεν το κάνατε! Γιατί; Η ακρίβεια είναι δική σας επιλογή». Μάλιστα σχολίασε σκωπτικά ότι αφού ο Κ.Μητσοτάκης είναι τόσο καλός στην οικονομία «πως είναι δυνατόν να χρωστάει 400 εκατομμύρια η Ν.Δ;»

Παράλληλα ο Σ.Φάμελλος προκάλεσε τον πρωθυπουργό σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Όπως είπε «ας διευκρινίσουμε το θέμα που προέκυψε χθες με τον κ. Φλωρίδη. Ο Υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ότι θα αλλάξει τη διάταξη, προκύπτει σοβαρό θεσμικό ζήτημα. Θα φέρετε τελικά διάταξη για την άρση ασυλίας των τραπεζικών στελεχών που δώσανε τα δάνεια με αέρα στα κόμματά σας και στα ΜΜΕ; Και αν όχι, πόσο αξιόπιστη είναι η κυβέρνηση όταν στις προγραμματικές δηλώσεις καταθέτει προσωπικές απόψεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης; Γιατί ο Υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό τραπεζικά στελέχη να διώκονται μόνο κατ έγκληση για απιστία και όχι αυτεπάγγελτα!».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στην συνταγματική αναθεώρηση με αιχμές μάλιστα προς το ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε απευθυνόμενος στην Ν.Δ πως «θα επιχειρήσετε να αναθεωρήσετε το Σύνταγμα, να καταργήσετε το άρθρο 16 και να διευκολύνετε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ποια θα είναι άραγε και η στάση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Θα πάει χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για να στρώσει το έδαφος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Είναι σαφές ότι εμείς θα είμαστε απέναντι». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αναρωτιόμαστε επίσης εάν θα ψάξετε για συναινέσεις στα δεξιά σας για την ευρύτερη αναθεώρηση του συντάγματος που θέλετε να προχωρήσετε».

Σχετικά Άρθρα