Μηταράκης: Έρχονται από Σεπτέμβριο οι νέες ταυτότητες – Με tablets η τροχαία στους δρόμους

 Μηταράκης: Έρχονται από Σεπτέμβριο οι νέες ταυτότητες – Με tablets η τροχαία στους δρόμους

Στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Νότης Μηταράκης ανέλυσε στη Βουλή τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπως επίσης και τις προτεραιότητες, αναφορικά βεβαίως με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων οι οποίες θα ξεκινήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό ότι η Τροχαία θα ενισχυθεί με προσωπικό ώστε -όπως είπε- να βγει στους δρόμους με tablets σε πλήρη διασύνδεση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καταλογισμού προστίμων σε περιπτώσεις παραβάσεων που θα μεταβιβάζονται απευθείας στο taxis.

«Βασικός κανόνας είναι το ένστολο προσωπικό να επεμβαίνει άμεσα σε κάθε παράβαση, ανεξαρτήτως υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί», είπε ο Νότης Μηταράκης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τον Σεπτέμβριο προχωρά η έκδοση νέων ταυτοτήτων σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα προχωρήσει η έκδοση νέων διαβατηρίων.

«Σχεδιάζουμε να φέρουμε την Αστυνομία στο κινητό του πολίτη, με την εφαρμογή του MyELAS, με πρόσβαση σε εφαρμογή αιτήσεων και ηλεκτρονικών ραντεβού για κάθε υπηρεσία που τον αφορά», είπε και προανήγγειλε την αναμόρφωση του υπάρχοντος σχεδιασμού στη λεγόμενη Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Έστειλε παράλληλα αυστηρό μήνυμα προς τα στελέχη της ΕΛΑΣ σεβασμού των πολιτών, ενώ διαμήνυσε ότι κρούσματα βίας σε βάρος αστυνομικών δεν θα γίνονται ανεκτά. Προς την κατεύθυνση αυτή, ανέφερε, ότι θα χρησιμοποιούνται κάμερες σώματος και οχημάτων για την πιστοποίηση παραβατικών συμπεριφορών.