Μετωπική Κωνσταντοπούλου-Μηταράκη: “Σκοτώσατε 57 ανθρώπους, είστε υπόλογοι” -“Θυμίζεις Χρυσή Αυγή”.

 Μετωπική Κωνσταντοπούλου-Μηταράκη: “Σκοτώσατε 57 ανθρώπους, είστε υπόλογοι” -“Θυμίζεις Χρυσή Αυγή”.

«Κάθε φορά που θα επιχειρείτε την παραποίηση της αλήθειας, την συγκάλυψη των ευθυνών, θα με βρίσκετε απέναντί σας», διαμήνυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη που αναφέρθηκε στο πρόσωπό της. Ζήτησε την «παραίτηση» της κυβέρνησης, ενώ καταφέρθηκε εναντίον και άλλων βουλευτών, όπως ο Νότης Μηταράκης.

Μετά την παρέμβαση του κ. Μηταράκη, ο οποίος της απάντησε ότι υιοθετεί ρητορική Χρυσής Αυγής και πως έχει άμεσο συμφέρον από την υπόθεση καθώς είναι δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, η κ. Κωνσταντοπούλου ξαναπήρε το λόγο και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η εκπροσώπηση των οικογενειών των θυμάτων γίνεται «αφιλοκερδώς».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει από την κυβέρνηση «ύβρεις» και «προπηλακισμούς».

Για συνεχές κοινοβουλευτικό μπούλινγκ σε βάρος βουλευτών της πλειοψηφίας, επέκρινε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αθ. Πλεύρης. Η κ. Κωνσταντοπούλου διακόπτει συνεχώς τους βουλευτές είπε ο κ. Πλεύρης, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να απαντά ότι υπάρχουν κάποιοι από εμάς που δεν εξαγοραζόμαστε και ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας κάθε φορά που θα προσπαθείτε να «μπαζώσετε» την αλήθεια. «Σκοτώσατε 57 ανθρώπους και θέλετε να καλύψετε τα ίχνη σας», είπε η κα Κωνσταντοπούλου. Να ανακαλέσει ζήτησαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας, κάτι που η κα Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να πράξει.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο υπουργός Επικρατείας, Μ. Βορίδης είπε ότι σε αυτή την αίθουσα έχουμε ακούσει απίστευτες ακρότητες από την εποχή που ήταν πρόεδρος η κυρία Κωνσταντοπούλου και ότι αυτό το ζούμε και πάλι τώρα: Μην σας προκαλεί έκπληξη. Το έχουμε ξαναπεράσει. Ο τοξικός ο λόγος και όσοι τον εκπροσώπησαν, εξαφανίστηκε πολιτικά, ευτυχώς. Κάποιοι νομίζουν ότι θα ξανακάνουν καριέρα με αυτό, είπε ο κ. Βορίδης.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Κωνσταντοπούλου: Να ενημερώσω τον κ. Πλεύρη ότι έχω την κακή συνήθεια να λέω τα ίδια με όποια ιδιότητα και αν ομιλώ και να μην αγαπώ τις καρέκλες. Κάθε φορά που θα επιχειρείτε συγκάλυψη ή παραποίηση της αλήθειας θα με βρίσκετε απέναντι. Δεν θα καταφέρετε να με κατασιγάσετε. Κάθε φορά που θα λέτε ψέματα θα αντιδρώ. Μας λέτε ότι όλα πήγαιναν καλά. Όλα πήγαιναν καλά και σκοτώσατε 57 ανθρώπους. Είστε υπαίτιοι και υπόλογοι. Γι’ αυτό και είστε λίγοι σήμερα.

Τσαλαπατάτε τους νεκρούς ξανά και ξανά. Δεν έχετε ίχνος τσίπας. Να παραιτηθείτε και να πάτε σπίτια σας. Σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι.

Β. Βιλιάρδος (αντιπρόεδρος Βουλής): έχετε δικαίωμα να μιλάτε και να λέτε ότι θέλετε όταν σας δίνεται ο λόγος. Όταν μιλάει άλλους βουλευτής δεν έχετε δικαίωμα να διακόπτετε

Ν. Μηταράκης: πρώτη φορά βλέπω δικηγόρο που έχει επαγγελματική σχέση σε δυστύχημα να εκμεταλλεύεται την κοινοβουλευτική του ιδιότητα για να προωθήσει το επαγγελματικό του έργο. Έχω να δω τόσο ακραία επίθεση κατά βουλευτών από τις ημέρες της Χρυσής Αυγής. Και η συμπεριφορά σας συνάδει με την ακραία συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής.

Κωνσταντοπούλου: ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν αυτός που έκανε ιδιωτικές συζητήσεις με τον Ηλία Κασιδιάρη και μαγνητοσκοπήθηκε. Ο κ. Μαρκόπουλος το 2012-13 ως δημοσιογράφος συνέγραψε άρθρο στο οποίο έλεγε ότι είναι πρόσωπο της χρονιάς ο Μιχαλολιάκος.

Μαρκόπουλος: τι λες. Είσαι ψεύτρα.

Κωνσταντοπούλου: να σας θυμίσω ότι μαζί με την Χρυσή Αυγή συμφωνήσατε στην διάλυση της Βουλής και σας διευκόλυνε η Χρυσή Αυγή όταν περνούσατε το 3 μνημόνιο και το ξεπούλημα του ΟΣΕ και των σιδηροδρόμων. Υπερασπίζομαι τις οικογένειες των θυμάτων αφιλοκερδώς. Ακριβώς διότι είναι ξεκάθαρο ότι η υπόθεση των Τεμπών βρίσκει απέναντι μηχανισμούς εξουσίας όπως η δικοί σας. Θα εξαπολύσετε τις ύαινες. Κάθε μέρα θα σας εκθέτω. Είστε εδώ για να κάνετε τη βρώμικη δουλειά.

Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου-Μαρκόπουλου: “Πολιτική χούλιγκαν” -“Ανδρείκελο”

Νωρίτερα, ξέσπασε άγρια πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε για άλλη μία φορά ανάμεσα στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, στη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ για τα Τέμπη, στην Ολομέλεια της Βουλής, με την κόντρα τους να λαμβάνει χαρακτηριστικά βεντέτας. «Πολιτική χούλιγκαν» την αποκάλεσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη με την ίδια να τον αποκαλεί από το έδρανο της «ανδρείκελο».

Αφορμή στάθηκε η εμπρηστική κατά πολλούς ομιλία του Δημήτρη Μαρκόπουλου ο οποίος εν είδη αυτοκριτικής ανέφερε πως εάν έκανε λάθη ως πρόεδρος της επιτροπής θα ζητήσει συγνώμη. Ωστόσο, στη συνέχεια κατήγγειλε πως ορισμένες πολιτικές δυνάμεις είδαν την τραγωδία των Τεμπών ως «μια ρεβάνς, ως come back του ανορθολογισμού» κι ότι τα ακραία κόμματα κανιβάλισαν την εξεταστική επιτροπή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έντονα με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να διερωτάται εάν έχει μόνον εκείνη το μονοπώλιο του πόνου. «Το μονοπώλιο του μίσους έχετε. Έμπορος και εργολάβος του πόνου είστε κυρία Κωνσταντοπούλου. Όλοι μας πονέσαμε, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι», είπε.

Λαμβάνοντας τον λόγο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε την παρέμβαση του κ. Μαρκόπουλου «ντροπιαστική» και «σκαιά», καταλογίζοντας του ύβρεις και μπούλινγκ.

Σχετικά Άρθρα