Daily Mail: Λεπτομέρειες για τις τελευταίες ώρες των δύο 18χρονων Ιρλανδών στη Ίο

 Daily Mail: Λεπτομέρειες για τις τελευταίες ώρες των δύο 18χρονων Ιρλανδών στη Ίο

Λεπτομέρειες για τις τελευταίες ώρες των δύο 18χρονων από το Δουβλίνο που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νησί της Ίου αποκαλύπτει η Daily Mail. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Άντριου Ο’ Ντόνελ ήταν βρέθηκε με τους φίλους του σε μια σειρά από χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς πριν αποφασίσει τελικά να επιστρέψει μόνος του στο ξενοδοχείο.

Ο φίλος και συμμαθητής του Άντριου, Μαξ Γουόλ, επίσης 18 ετών, είχε βοηθήσει στην αναζήτηση του τις ώρες πριν βρεθεί τη σορός του την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια, ο Μαξ κατέρρευσε και ο ίδιος αφότου άκουσε την είδηση ότι ο Άντριου είχε βρεθεί νεκρός.

Όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο ο Άντριου και ο Μαξ ήταν μεταξύ 70 μαθητών από το St Michael’s College του Δουβλίνου που είχαν πάει στην Ίο για να γιορτάσουν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η μοιραία διαδρομή

Η ομάδα είχε κάνει κρατήσεις για να διαμείνει σε πολλά ξενοδοχεία, καθώς λόγω του ότι οι μαθητές ήταν πολλοί δεν έβρισκαν ξενοδοχείο με τόση διαθεσιμότητα.

«Η έκθεση της αστυνομίας περιγράφει την ομάδα του Δουβλίνου που έφτασε στην Ίο γύρω στις 14:00 στις 30 Ιουνίου. Ο Άντριου έμενε στο ξενοδοχείο …. (η DM δημοσιεύει τα ονόματα του ξενοδοχείου και των μπαρ που βρέθηκαν οι άτυχοι νέοι) όπου μοιραζόταν ένα δωμάτιο με τον Senan Henry, επίσης 18 ετών. Αφού τακτοποιήθηκαν, με λεωφορείο πήγαν στην παραλία Μυλοποτάς ενώ γύρω στις 19:00 ξεκίνησαν τη βραδινή τους έξοδο.

Ο Άντριου και ο Senan πήγαν πρώτα σε ένα γνωστό Beach Club του νησιού, ένα δημοφιλές μέρος για τους νέους που κάνουν διακοπές στην Ίο, φτάνοντας λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Οι δυο τους έμειναν εκεί μέχρι τις 10 το βράδυ και μετά αποφάσισαν να περπατήσουν μέχρι μια ντίσκο, που χαρακτηρίζεται ως το πιο hot νυχτερινό μαγαζί στην Ίο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στις 23.00 έφτασαν στην πόλη όπου πήγαν στη ντίσκο και κατανάλωσαν αλκοόλ. Ο Senan ανέφερε ότι ο φίλος του Άντριου έφυγε με τα πόδια για το κατάλυμα όπου έμεναν. Ο Άντριου δηλώθηκε αγνοούμενος στην ελληνική αστυνομία από τον Senanτο πρωί του Σαββάτου – με την επίσημη ώρα της εξαφάνισής του να αναφέρεται στις 3 το πρωί της 1ης Ιουλίου, λίγο περισσότερο από 12 ώρες αφότου έφτασε στην Ίο».

Δεκάδες νέοι παρατάχθηκαν στο λιμάνι για να αποχαιρετήσουν τους 18χρονους

Εν τω μεταξύ, με σκυμμένα κεφάλια και ένα κίτρινο τριαντάφυλλο στο χέρι, έτσι αποχαιρέτησαν τους 18χρονους Άντριου Ο’ Ντόνελ και Μαξ Γουόλ οι συμμαθητές τους την ώρα που οι σοροί τους επιβιβάζονταν στο καράβι για την Αθήνα από την Ίο, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο.

Μεταφέρθηκαν την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στον ιατροδικαστή ώστε να ξεκινήσει η νεκροψία για να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για το θάνατό τους.

Ο αποχαιρετισμός των συμμαθητών τους

Σύμφωνα με τους Irish Times την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, κατά τις πρωινές ώρες δεκάδες μαθητές του ιδιωτικού σχολείο St. Michael’s College του Δουβλίνου και άλλοι μαθητές από όλη την Ιρλανδία, με σκυμμένα κεφάλια και κρατώντας ένα κίτρινο τριαντάφυλλο, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Ίου προκειμένου να αποχαιρετήσουν τους συμμαθητές τους.

Τα τριαντάφυλλα τοποθετήθηκαν στα φέρετρα των δύο μαθητών ως ένδειξη της φιλίας τους ενώ πολλοί έκλαιγαν σπαρακτικά μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που γινόταν.

Η Σοφία Τόκα, η οποία εργάζεται στο γραφείο μιας ακτοπλοϊκής εταιρείας δίπλα στο λιμάνι, δήλωσε στους Irish Times «Έδειχναν σεβασμό, δεν κουνιόντουσαν, είχαν κατεβασμένα τα κεφάλια τους. Τόσο σιωπηλοί καθώς αποχαιρετούσαν με τον δικό τους τρόπο».

Μάλιστα, στο λιμάνι βρίσκονταν και οι γονείς των δύο εφήβων οι οποίοι συνόδευσαν τα φέρετρα τους στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα