Ομιλία Μητσοτάκη: Τα 3+1 μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών στη Βουλή

 Ομιλία Μητσοτάκη: Τα 3+1 μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών στη Βουλή

Μηνύματα εντός, εκτός κι επιταύτα έστειλε ο πρωθυπουργός στην εναρκτήρια συνεδρίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης που εξήγγειλε έθεσε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης το «να κερδίσουμε επιτέλους τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής» στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο κι αυστηρό μήνυμα προς όλους τους φοροφυγάδες.

«Προειδοποιώ όλους όσοι έχουν βολευτεί πίσω από μια μακροχρόνια στρεβλή πραγματικότητα που επιμερίζει άδικα τα φορολογικά βάρη, ότι αυτή η κυβέρνηση διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση, τεχνογνωσία και βούληση να σας εντοπίσει και να πληρώνετε όσο οφείλετε» δήλωσε ρητά κι επισήμανε πως το κενό του ΦΠΑ μειώθηκε σημαντικά καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές περιόρισαν τη μικρή φοροδιαφυγή. 

Το δεύτερο μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός ήταν προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή τη «μεγάλη μεταρρύθμιση» του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας:

  • «Κύριε Ανδρουλάκη, ελπίζω να μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος με τον Γιώργο Παπανδρέου και μαζί να βρούμε τους 180 βουλευτές και να σταματήσει επιτέλους αυτή η ελληνική ιδιαιτερότητα του κρατικού μονοπωλίου στην ανώτατη εκπαίδευση». Το 2025, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, θα ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. «Υποχρέωσή μου είναι να επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Ο χρόνος θα δείξει αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αφήσουν την στείρα άρνηση».

Το τρίτο μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός ήταν προς τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στα  ελληνοτουρκικά, επανέλαβε ότι μοναδική διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, εμφανιζόμενος ξανά υπέρ της διευθέτησης του θέματος στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Μάλιστα, πήγε ένα βήμα παρακάτω μιλώντας για την Θράκη και σημείωσε πως «οι Έλληνες μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να αισθάνονται στην πράξη ότι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους χριστιανούς συμπολίτες τους. Να γνωρίζουν ότι δεν χρειάζονται ξένους προστάτες που με τις παρεμβάσεις τους θέλουν να διχάσουν και όχι να ενώσουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας το πλαίσιο της νέας κυβερνητικής θητείας τόνισε πως δεν θα υποσχεθεί θαύματα παρά μόνο σκληρή δουλειά και διάθεση να μάθουμε απο τα λάθη μας.

  • «Στην αφετηρία της νέας νομοθετικής περιόδου θέλω να εκφράσω την ακλόνητη θέλησή μου η νέα διακυβέρνηση να εκπληρώσει στο ακέραιο τις προσδοκίες των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως θα συνεχίσει την κυβερνητική του θητεία με στόχο στο τέλος της τετραετίας, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα που οι ατομικές φιλοδοξίες θα συμβαδίζουν με τη συλλογική πρόοδο.

Σχετικά Άρθρα