“Ευχαριστώ” Ζελένσκι στη Βουλγαρία για την στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει στην Ουκρανία

 “Ευχαριστώ” Ζελένσκι στη Βουλγαρία για την στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του και η Βουλγαρία συμφώνησαν να έχουν πιο ενεργή συνεργασία στον αμυντικό τομέα και ότι κάλεσε τη Σόφια να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. «Συζητήσαμε τη στρατιωτική βοήθεια που χορηγεί η Βουλγαρία στη χώρα μας. Βασιζόμαστε στη συνέχιση της συνεργασίας που έχει ήδη σώσει πολλές ζωές», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Παράλληλα ευχαρίστησε τη βαλκανική χώρα για την υποστήριξή της, καθώς η Ουκρανία μάχεται εναντίον της ρωσικής εισβολής.

Η Βουλγαρία είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες η Ουκρανία θέλει να ενταχθεί. Ο Ζελένσκι είπε πριν από τις συνομιλίες, ότι μια σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία την επόμενη εβδομάδα είναι στην ατζέντα των συζητήσεών του.

Λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών, υπογράφηκε μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Μαζί είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στις χώρες μας μεγαλύτερες εγγυήσεις ενεργειακής σταθερότητας, καθώς και ελκυστικές τιμές για τους απλούς ανθρώπους», είπε ο Ζελένσκι.

Επιπρόσθετα κάλεσε τη Βουλγαρία να συμμετάσχει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στην ανοικοδόμηση του τομέα της εκπαίδευσης. Ο Ουκρανός ηγέτης είπε ότι η Βουλγαρία είναι επίσης έτοιμη να βοηθήσει στους τομείς της οικολογίας και της ψηφιοποίησης.

Σχετικά Άρθρα