Ακρόπολη: Μαρτύριο οι ουρές και η αναμονή κάτω από τον ήλιο για τους τουρίστες

 Ακρόπολη: Μαρτύριο οι ουρές και η αναμονή κάτω από τον ήλιο για τους τουρίστες

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τους τουρίστες να δημιουργούν ατέλειωτες ουρές για να ανέβουν στην Ακρόπολη. Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί μια λύση ώστε να μην διασύρεται η χώρα από τέτοιες εικόνες στο εξωτερικό. Εκατοντάδες τουρίστες σπεύδουν από το πρωί στο χώρο με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να δημιουργούνται τεράστιες ουρές που οδηγούν σε πολύωρες αναμονές τους επισκέπτες του Ιερού Βράχου.

Η επισκεψιμότητα στον Ιερό Βράχο έχει αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με το 2019 την αντίστοιχη περίοδο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη συμφόρηση.

Την δημιουργία συστήματος ζωνών επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη, προανήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ειδικότερα, η υπουργός Πολιτισμού σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε πως το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στον Ιούλιο.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι η ουρά σχηματίζεται στη νότια είσοδο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο ύψος του σταθμού του Μετρό, αλλά και μέσα στο αλσύλλιο της περιοχής, η οποία στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να φτάσει μέχρι το άνω τμήμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σχετικά Άρθρα