Αιχμές Κακλαμάνη: “Ήθελα να γνωρίζω τον λόγο της αντικατάστασής μου”

 Αιχμές Κακλαμάνη: “Ήθελα να γνωρίζω τον λόγο της αντικατάστασής μου”

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στον Realfm 97,8 για την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, η οποία ήταν η τελευταία του στο προεδρείο.

«Στο προεδρείο της Βουλής έκλεισα 8 χρόνια, νομίζω ότι όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος κάποια στιγμή. Δεν γνωρίζω βέβαια τον λόγο που δεν μου προτάθηκε από το κόμμα μου, μάλλον από τον πρόεδρο του κόμματος. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας πω ότι φεύγω επίσης γεμάτος γιατί στην τελευταία εκλογή μου κατέγραψα ιστορικό ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής Βουλής. Για πρώτη φορά υποψήφιος πήρε το 100% των ψήφων των βουλευτών. Ψήφισαν 297 και πήρα 297 “ναι”. Χθες ήμουν πράγματι συγκινημένος γιατί όταν βλέπεις 300 συναδέλφους να σηκώνονται όρθιοι και να σε χειροκροτούν, αυτό είναι η καταξίωσή σου μέσα στο Κοινοβούλιο. Η ζωή συνεχίζεται, η κοινοβουλευτική θητεία αυτής της Βουλής μόλις άρχισε» είπε αρχικά ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται πικρία που δεν του έγινε η πρόταση από την ΝΔ απάντησε αρνητικά. «Δεν μου αφήνει καμία πικρία αυτό. Απλά αν θέλετε, ήθελα να γνωρίζω τον λόγο της αντικατάστασης. Δεν εκρίθη σκόπιμο να με ενημερώσουν, οκ, εντάξει… Πάμε παρακάτω. Εγώ είμαι σαν τους δρομείς, ο δρομέας αν κοιτάξει πίσω του χάνει το νήμα και δεν τερματίζει πρώτος. Εγώ δεν κοιτάω ποτέ πίσω. Κοιτάω πάντα μπροστά» ήταν το σχόλιό του.

«Όταν προήδρευα εγώ η ολομέλεια ήταν… “εκκλησία”. Θα τα θυμάμαι αυτά, κάποια στιγμή θα γράψω και ένα βιβλίο, σαν χρονογράφημα» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

«Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών και προγνώσεων, θέλω να ελπίζω ότι παρά την διαφορετικότητα του καθενός, παρά το ακραίο κάποιων κομμάτων, ότι χρονικά θα υπάρχει δυσκολία. Παραδείγματος χάριν αύριο με τις προγραμματικές, αλλιώς είναι να μιλούν 5 αρχηγοί κομμάτων και άλλο 8. Εγώ θέλω να σας υπενθυμίσω ότι προήδρευα στην Βουλή όταν ήταν μέσα η Χρυσή Αυγή. Μία φορά χρειάστηκε να κάνω πολύ χοντρή κόντρα με τον κ. Κασιδιάρη, σχεδόν τον κατέβασα από το βήμα. Φοβάμαι ότι αν αυτά που διαβάσαμε στις ιστοσελίδες τους ως απόψεις, μεταφερθούν και ακούγονται από το βήμα της Βουλής, εκεί θα υπάρξουν θέματα» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα