Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός στο Wimbledon για την Μαρία Σάκκαρη

 Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός στο Wimbledon για την Μαρία Σάκκαρη

Αδιανόητο «μπλακ άουτ» μετά το πρώτο σετ υπέστη η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο Wimbledon, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί με το… καλημέρα από το τρίτο Major της χρονιάς, από την Μάρτα Κόστιουκ με 2-1 σετ (6-0, 5-7, 6-2).

Αν και ο αγώνας, ο οποίος ήταν να διεξαχθεί χθες, αλλά λόγω της βροχής μεταφέρθηκε κατά ένα 24ωρο, ξεκίνησε με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η διπλή διακοπή του, όμως, (στο τέλος του πρώτου και στις αρχές του δεύτερου σετ) την έβγαλε εντελώς εκτός ρυθμού, με την Ουκρανή να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να φέρνει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι.

Η Σάκκαρη έκανε το τέλειο πρώτο σετ, το οποίο πήρε με το… απόλυτο 6-0, αν και στο έκτο game και στο 40-40 έγινε η πρώτη διακοπή λόγω της βροχής. Η Σάκκαρη έκλεισε τελικά το σετ, αλλά στο 2-1 του δεύτερου (ήταν μπροστά η Σάκκαρη) ήρθε η δεύτερη διακοπή, πάλι λόγω της βροχής που ξανάρχισε.

Οι δύο τενίστριες επέστρεψαν ξανά μετά από λίγη ώρα, με την Σάκκαρη… αγνώριστη. Στο 11ο game η Κόστιουκ έκανε το μπρέικ, προηγήθηκε με 6-5 κι έφτασε εύκολα στην ισοφάριση (7-5) κρατώντας το σερβίς της.

Στο τρίτο σετ η Σάκκαρη ήταν «απούσα». Η Κόστιουκ προηγήθηκε εύκολα με 5-1, με την Ελληνίδα να μην μπορεί να περάσει ούτε μία… μπάλα, δείχνοντας εμφανώς απογοητευμένη από την εικόνα της.

Το τελικό 6-2 ήρθε απολύτως… φυσιολογικά με βάση την εξέλιξη του αγώνα, με την Σάκκαρη να μένει πάρα πολύ νωρίς εκτός τουρνουά, συνεχίζοντας το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά της…

Σχετικά Άρθρα