Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου – Σάλος με τον ”κολυμβητή” σερβιτόρο – Τι απαντάει ο ιδιοκτήτης

 Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου – Σάλος με τον ”κολυμβητή” σερβιτόρο – Τι απαντάει ο ιδιοκτήτης

Πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές, επιβλήθηκαν από το λιμεναρχείο της Ρόδου στην επιχείρηση υγιειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αγ.Μαρίνα, όπου σε βίντεο στα sosial media φαίνεται σερβιτόρος με δίσκο με φαγητά να μπαίνει στη θάλασσα, προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες που βρίσκονται σε πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι για το θέμα είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο λιμενικό σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Γεωργιάδης: ”Δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας”

Για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι η εικόνα αυτή δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δείξει την παραμικρή ανοχή σε παραβίαση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. «Η εντολή είναι η Επιθεώρηση Εργασίας να είναι παντού και να ενταθούν οι έλεγχοι» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Τι απαντάει ο ιδιοκτήτης του beach bar

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN.

Και καταλήγει «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το συμβάν με τον εργαζόμενο στη Ρόδο αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων

Σε ανακοίνωση του για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα, ο τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ τονίζει ότι το συγκεκριμένο συμβάν αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει επισημάνει και προεκλογικά την αναγκαιότητα:

Ενίσχυσης και αναβάθμισης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και κυρίως:

α) Την αύξηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων και διασπορά των τοπικών τους τμημάτων, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα και τις ακριτικές περιοχές, όπου υπάρχει αυξημένη τοπική οικονομική δραστηριότητα και απασχόληση εποχικού εργατικού δυναμικού.

β) Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των επιθεωρήσεων εργασίας, με σκοπό τη θωράκιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε. και την άμεση στελέχωση των μονοπρόσωπων Επιθεωρήσεων Εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα λάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργ

Σχετικά Άρθρα