Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ – Μετακομίζει στο NBA και τους Sacramento Kings

 Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ – Μετακομίζει στο NBA και τους Sacramento Kings

Τίτλοι τέλους για τον Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό αφού ο MVP της Euroleague αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση των Sacramento Kings και να μετακομίσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, κυνηγώντας πια το όνειρο του να διακριθεί στο NBA.

«Βασιλιάς» στο Σακραμέντο θα είναι από τη νέα σεζόν ο Σάσα Βεζένκοβ.

Ο MVP της Euroleague για τη σεζόν 2022/2023 πήρε την απόφαση για να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του: ν΄ αφήσει τον Ολυμπιακό και να περάσει τον Ατλαντικό για λογαριασμό των Σακραμέντο Κινγκς, όπου για τα επόμενα 3 χρόνια θα λάβει 20 εκατ. δολάρια (μικτά).

Ήταν γνωστό εδώ και πολλές ώρες ότι εντός της ημέρας ο άσος του Ολυμπιακού θα ανακοίνωνε την απόφασή του: Αν θα συνέχιζε στο λιμάνι ή, θα «κυνηγούσε» το όνειρο στο ΝΒΑ.

Τελικά επέλεξε το δεύτερο, κρίνοντας ότι ήρθε η ώρα για να κάνει το μεγάλο άλμα, ενώ ήταν αδύνατο ν΄ αρνηθεί και την άκρως δελεαστική πρόταση που του έκαναν οι «Βασιλιάδες».

Μετά από 5 χρόνια με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο Βεζένκοφ θα συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ, αποδεχόμενος την πρόταση των 6.5 εκατ. δολαρίων ετησίως που του κατέθεσε η ομάδα του Σακραμέντο.

Με αυτό το ποσό θέλησε να του δείξει πόσο πολύ τον ήθελε, παρότι και ο ίδιος γνωρίζει ότι το ποσό αυτό δεν θα μπει ακέραιο στον τραπεζικό του λογαριασμό (εκτός της εφορίας αφαιρούνται κι άλλα 750.000 δολάρια.

Το τελευταίο νούμερο προκύπτει, διότι οι ομάδες του κορυφαίου πωταθλήματος του κόσμου είναι αδύνατο να προσφέρουν περισσότερα από 750.000 δολάρια για buy out.

Με τη ρήτρα του διεθνούς με την Βουλγαρία φόργουορντ να φτάνει το 1.5 εκατ. ευρώ, αυτό σημαίνει πως τα καθαρά του έσοδα θα φτάσουν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στο Σακραμέντο ο Σάσα Βεζένκοφ θα μοιράζεται την θέση του φόργουορντ με τους Χάρισον Μπαρνς, Κίγκαν Μάρεϊ, Τρέι Λάιλς, κάτω από τις οδηγίες του Μάικ Μπράουν, που τον είχε παρακολουθήσει στη σειρά των play off της Euroleague με την Φενέρμπαχτσε.

Σχετικά Άρθρα