Γαύδος: “Απαγορεύεται ο γυμνισμός” στο Σαρακήνικο – Αντιδράσεις για την πινακίδα που τοποθετήθηκε

 Γαύδος: “Απαγορεύεται ο γυμνισμός” στο Σαρακήνικο – Αντιδράσεις για την πινακίδα που τοποθετήθηκε

Για πρώτη φορά στην παραλία Σαρακήνικο στη Γαύδο, τοποθετήθηκε πινακίδα η οποία γράφει “απαγορεύεται ο γυμνισμός” γεγονός το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως στους γυμνιστές που επισκέπτονται αρκετά χρόνια την παραλία. Τι απαντά η δήμαρχος.

“Ερχόμαστε στο νησί για να νιώσουμε ελεύθεροι στην φύση απαλλαγμένοι από τα περιττά και μαθαίνουμε ξαφνικά για αυτή την απαγόρευση” γράφουν διαμαρτυρόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί γυμνιστές μετά την τοποθέτηση της πινακίδας στη Γαύδο.

“Είχαμε παράπονα τόσο από επισκέπτες όσο και από καταστηματάρχες του νησιού που μας ζήτησαν να απαγορεύσουμε τον γυμνισμό στην κεντρική αυτή παραλία, στην οποία έρχεται για μπάνιο πολύς κόσμος που δεν κάνει γυμνισμό και ενοχλείται από το θέαμα γυμνών ανθρώπων. Το σεβόμαστε και προχωρήσαμε σε αυτή την απαγόρευση η οποία να τονίσω, ότι δεν ισχύει σε καμία άλλη παραλία.” ήταν η απάντηση της δημάρχου, Λίλιαν Στεφανάκη.

Το νησί, σύμφωνα με την Λίλιαν Στεφανάκη έχει 15.000-16.000 επισκέπτες τον χρόνο, Έλληνες και ξένους, κυρίως Ιταλούς, Ελβετούς, Γερμανούς και το 70% από αυτούς κάνει ελεύθερο κάμπινγκ.

Σχετικά Άρθρα