Πανελλαδικές: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων των φετινών εξετάσεων

 Πανελλαδικές: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων των φετινών εξετάσεων

Οι υποψήφιοι των εφετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, πήραν στα χέρια τους χθες Πέμπτη τις βαθμολογίες, με μερικούς από αυτούς να ακουμπούν το απόλυτο 20.

Ειδικότερα, παιδιά που δεν στερήθηκαν τίποτα, καθώς όπως ανέφεραν έκαναν μεθοδικό διάβασμα, άλλοι με φροντιστήρια και άλλοι χωρίς, κατάφεραν να είναι οι πρώτοι των πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Ζωή Λουκά συγκέντρωσε 19.826 μόρια και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πρώτη των πρώτων, με τις βαθμολογίες της να «ζαλίζουν». «19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ζωή. Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

«Θέλω να μπω στην ιατρική με ανοιχτό μυαλό ώστε να βρω αυτό που μου ταιριάζει στην κλίση μου. Ότι και αν κάνω θέλω να συμβάλω ώστε να κάνουν κάποιου τη ζωή λίγο καλύτερη», επισήμανε η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες 2023.

Την απόλυτη ικανοποίηση μετά από πολύ σκληρή δουλειά ζει η Άντα Μυλωνά, μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου, που συγκέντρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις 19.640 μόρια. Έγραψε 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο PatrisNews.gr, ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ίδια, διάβαζε αρκετές ώρες αλλά έβρισκε και ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση αλλά και για πιάνο.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα. Έγραψα 19.640 μόρια και συγκεκριμένα 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση.

Ήταν μία δύσκολη χρονιά, διάβαζα πολλές ώρες, αλλά έβρισκα ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Έπαιζα πιάνο, έβγαινα με φίλους και διάβαζα χωρίς υπερβολές.

Βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν είχα κενά από προηγούμενες τάξεις και αγαπούσα πάντα τις θετικές επιστήμες, οπότε διάβαζα με ευχαρίστηση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και όλους τους καθηγητές μου, τους καθηγητές του φροντιστηρίου και τους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Πύργου, που με βοήθησαν όχι μόνο στην επιτυχία μου στις Πανελλήνιες, αλλά και στη διάκρισή μου σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής και Χημείας και ιδιαίτερα στης Χημείας, όπου όντας στους 10 πρώτους μαθητές πανελλαδικά, συμμετείχα στην προετοιμασία για την Ολυμπιάδα Χημείας», ανέφερε η Άντα στο ίδιο μέσο.

Την υψηλότερη βαθμολογία στην Κέρκυρα πέτυχε η Ιωάννα Σπίγγου από το 1ο ΓΕΛ, σύμφωνα με το enimerosi.com. Χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της κατάφερε να βρεθεί στα βαθμολογικά «ρετιρέ» και να ξεχωρίσει ως η πρώτη των πρώτων στην Κέρκυρα. 19,9 στη Φυσική, 20 στη Χημεία, 20 στη Βιολογία και 18,5 στην Έκθεση που μεταφράζονται σε 19.600 μόρια.

Η νεαρή αριστούχος βάζει πλέον πλώρη για την Ιατρική συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Όλα αυτά ωστόσο δεν ήρθαν χωρίς κόπο. «Ήταν μια δύσκολη και κουραστική χρονιά. Το διάβασμα μπορεί να έφτανε και τις 12 ώρες την ημέρα. Τα εμπόδια ήταν πολλά στη διαδρομή, αλλά βοήθησε και η τύχη», είναι τα πρώτα λόγια που επισημαίνει στην «Ε».

Η 17χρονη ένιωσε μεγάλη ανακούφιση όταν επιτέλους είδε τις βαθμολογίες της, με την ένταση του προηγούμενου διαστήματος να μετατρέπεται εύλογα σε ένα ξέσπασμα από κλάματα. «Ο δρόμος είναι δύσκολος και δεν είναι ίδιος για όλους. Υπάρχει ένας μύθος πίσω από όλο αυτό. Δίνουμε ένα ειδικό βάρος στο όνομα των πανελληνίων. Πράγματι η διαδικασία είναι δύσκολη, η διαχείριση του άγχους και όλης γενικότερα της κατάστασης δεν είναι εύκολη», αναφέρει.

Όπως λέει μυστικό επιτυχίας δεν υπάρχει. «Κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει την κατάσταση διαφορετικά. Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Αυτό όμως που μπορώ να πω, είναι ότι όσο κι αν απογοητευόμαστε δεν πρέπει να τα παρατάμε. Είχα καλή ψυχολογία στις εξετάσεις και είπα ότι πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», σχολιάζει. Στο πλευρό της οι γονείς της και η γιαγιά της αλλά και οι καθηγητές της που με την διακριτική στάση τους της έδιναν θάρρος και δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα της. Και όταν αναζητούσε κάποιες ελάχιστες στιγμές χαλάρωσης, έβρισκε καταφύγιο στη μεγάλη της αγάπη, την μουσική και το πιάνο της.

Ο Δημήτρης Καραβασίλης είναι μαθητής στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και συγκέντρωσε 19.710 μόρια. Ο αριστούχος έλαβε τιμητική μνεία στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, 2023 και έχει γίνει δεκτός στα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας: University of Birmingham, University of Nottingham, University of Manchester, University of Bristol.

Ο Δημήτρης Καραβασίλης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, για την «υψηλή πτήση» στις Πανελλήνιες 2023, και περιγράφει την συνταγή της επιτυχίας: «Το πρωί πήγαινα στο σχολείο κανονικά, δεν είχα πολλές απουσίες, στη συνέχεια πήγαινε στα φροντιστήρια, γυρνούσα σπίτι προς το βράδυ και διάβαζα δυο ώρες όχι περισσότερο και τα σαββατοκύριακα μελετούσα 4-5 ώρες περίπου. Δύο τρεις φορές την εβδομάδα έβγαινα οπωσδήποτε, για να αλλάξω λίγο παραστάσεις».

Στην συνέχεια ο αριστούχος τόνισε χαρακτηριστικά για το μέλλον του: «Τώρα θα πάω στην Νομική και στην συνέχεια σκέφτομαι για κανά μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, αλλά θέλω να μείνω εδώ. Για αρχή σκέφτομαι την δικηγορία, αλλά έχω και στο νου μου το ακαδημαϊκό κομμάτι. Οι γονείς μου ασχολούνται με αυτόν τον τομέα, η πατέρας μου είναι δικηγόρος και η μητέρα μου είναι συμβολαιογράφος».

Στην ερώτηση που θα πάει για διακοπές τόνισε: «Αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία, με τους φίλους είχαμε θέματα για το που θα πάμε, εν τέλει καταλήξαμε στην Σκιάθο».

Κορυφή «έπιασε» η Μελίνα Κουσιαρή, από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου συγκεντρώνοντας 19560 μόρια, όπως αναφέρει το infokids.gr. Η Μελίνα έχει στόχο στην Οδοντιατρική Αθηνών, καθώς πάντα την ενδιέφερε ο τομέας υγείας και η άμεση σχέση που έχει ο οδοντιατρική με τον ασθενή. Η ίδια ήταν σωστά προετοιμασμένη για τις εξετάσεις, είχε πρόγραμμα στο διαβάσμά της, στήριξη από την οικογένεια και ηρεμία. Δηλώνει πολύ χαρούμενη για το τελικό αποτέλεσμα που δικαιώνει τους κόπους της.

Ο μαθητής του 6ου ΓΕΛ Λαμίας, Αθανάσιος Στεργιανός πέτυχε υψηλές βαθμολογίες στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες), συγκεντρώνοντας 19.480 μόρια

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 19.1

Μαθηματικά: 19.7

Φυσική: 18.6

Χημεία: 20.0

Ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Λαμίας, Λευτέρης Χαντζής, πέτυχε υψηλές βαθμολογίες στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες), συγκεντρώνοντας 19.480 μόρια.

Οι βαθμολογίες που συγκέντρωσε:

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 17.6

Μαθηματικά: 19.8

Φυσική: 20.0

Χημεία: 20.0

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης που φοιτά στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, συγκέντρωσε 19.560 μόρια στις Πανελλήνιες 2023. Ειδικότερα έγραψε 17,9 στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, 20 στη Φυσική, 19,9 στη Χημεία και 20 στα Μαθηματικά, σύμφωνα με το cityportal.gr.

Ο αριστούχος μαθητής είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Νέων 2020 και Χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Νέων 2019.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα