Πανελλαδικές 2023: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες, “έφυγαν” τα SMS για τους υποψήφιους

 Πανελλαδικές 2023: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες, “έφυγαν” τα SMS για τους υποψήφιους

Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών 2023, βάζοντας τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων.

Λίγο μετά τις 12:00, «ανέβηκε» η εφαρμογή για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών, ενώ νωρίτερα από το αναμενόμενο, κατά τις 12:40, άνοιξε η πλατφόρμα.

Πλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να βλέπουν τις επιδόσεις τους.

Τρεις είναι οι τρόποι με τους οποίους οι μαθητές μαθαίνουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων.

results.it.minedu.gov.gr: Εδώ τα αποτελέσματα

Θα πληκτρολογήσετε τον οκταψήφιο κωδικό, τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Αποτελέσματα Πανελληνίων με SMS

Παράλληλα, οι υποψήφιοι που είχαν κάνει αίτηση για να λάβουν τις βαθμολογίες στο κινητο με Sms, έχουν ήδη πάρει το μήνυμα.

Τέλος, στα Λύκεια της χώρας αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους κωδικούς των εξεταζόμενων και τις βαθμολογίες.

Τρόπος για να υπολογίσετε τα μόρια

Με τους βαθμούς που θα πάρουν θα πρέπει να προχωρήσουν στον υπολογισμό των μορίων τους με τη βοήθεια των φροντιστηρίων τους ή εφόσον θέλουν μέσω και της εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr.

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετείχε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας. Τα τέσσερα (4) ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000), για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Ο βαθμός κάθε πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου.

Σχετικά Άρθρα