Μηταράκης από ΓΑΔΑ: “Ασφάλεια παντού και ασφάλεια για όλους”

 Μηταράκης από ΓΑΔΑ: “Ασφάλεια παντού και ασφάλεια για όλους”

Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότης Μηταράκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον ΓΓ Δημοσίας Τάξεως κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας ενημέρωσε τον υπουργό και τον υφυπουργό και στη συνέχεια μαζί επισκέφθηκαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, όπου ο υπουργός συζήτησε με τα στελέχη της υπηρεσίας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Με τον κ. Κατσαφάδο ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή και τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ για την κατάσταση που επικρατεί στο Λεκανοπέδιο. Στόχος μας είναι ασφάλεια παντού και ασφάλεια για όλους. Δίνουμε έμφαση στην αντιμετώπιση της μικρής εγκληματικότητας, στην καθημερινότητα των πολιτών και τον κρίσιμο ρόλο που η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να διαδραματίσει σε αυτόν τον τομέα.

Συζητήσαμε και ιδιαίτερα για την μεγάλη επιτυχία του της Διεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος χθες, τη σύλληψη κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας και θέματα εφηβικής παραβατικότητας, ένα θέμα κοινωνικό που μας απασχολεί ιδιαίτερα και πρέπει η Ελληνική Αστυνομία να συμβάλλει κι αυτή, λαμβάνοντας μέτρα για την πρόληψή της. Όπως αντιλαμβάνεστε ακόμα ενημερωνόμαστε. Πολύ περισσότερα θα πούμε στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης στο τέλος της άλλης εβδομάδας.

Έχω δώσει στην τελετή παράδοσης – παραλαβής ένα πλέγμα κατευθύνσεων. Ενημερωνόμαστε, αναλύουμε διάφορες πληροφορίες. Στηριζόμαστε στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και συνολικά θα παρουσιάσουμε όλες τις σκέψεις μας με τον κ. Κατσαφάδο στη Βουλή».

Μηταράκης

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κώστας Κατσαφάδος είπε:

«Επισκεφθήκαμε με τον κ. υπουργό την καρδιά της Ελληνικής Αστυνομίας, τη ΓΑΔΑ. Επισκεφθήκαμε τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν έναν αγώνα απέναντι στο έγκλημα και στην κάθε μορφή παραβατικότητας. Όπως είπε και ο κ. υπουργός στόχος μας είναι να υπάρχει ασφάλεια παντού και ασφάλεια για όλους. Μεγάλη έμφαση θα δώσουμε και στην πρόληψη, γιατί η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την παραβατικότητα. Πραγματικά μας προβληματίζει η εφηβική παραβατικότητα η οποία, νομίζω, βρίσκεται σε μια φάση έξαρσης και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Είμαστε εδώ για να περάσουμε αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας και στους Έλληνες πολίτες, σεβόμενοι μέχρι κεραίας τα ανθρώπινα του κάθε Έλληνα πολίτη αλλά και τα δικαιώματα που έχει ο Έλληνας αστυνομικός»

Σχετικά Άρθρα