Γαλλία: Κάηκε ολοσχερώς εμπορικό κέντρο στο Παρίσι στην διάρκεια ταραχών (vid)

 Γαλλία: Κάηκε ολοσχερώς εμπορικό κέντρο στο Παρίσι στην διάρκεια ταραχών (vid)

Στις φλόγες τυλίχθηκε το εμπορικό κέντρο Croix-Blanche, νότια του Παρισιού και συγκεκριμένα στον νομό Σεν-ε-Μαρν, σε ένα ακόμη επεισόδιο των ταραχών που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία για τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικά πυρά. Η πυροσβεστική επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ωστόσο το εμπορικό κέντρο της Με-συρ-Σεν, που υπάγεται στην Ιλ-ντε-Φρανς, είχε ήδη καταστραφεί ολοσχερώς.

Ήδη, από την έναρξη της πυρκαγιάς, στη 1:15 τα ξημερώματα, σημαντικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο. Ωστόσο οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε όλα τα κτήρια του εμπορικού κέντρου που είχε 30 καταστήματα. Στις 9 το πρωί, η πυροσβεστική εξακολουθούσε να επιχειρεί.

Προβλήματα υπήρξαν και από τον καπνό, με αποτέλεσμα ο δήμος να πάρει την απόφαση να κλείσει τα σχολεία Καμί και Αμπέιγ. Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

https://www.youtube.com/watch?v=5MS7fgfK8kA&ab_channel=RSSofiane

Ο Μακρόν ζητά απαγόρευση των βίντεο

Βίντεο και φωτογραφίες από το εμπορικό κέντρο να φλέγεται έχουν ήδη δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν κατηγόρησε τα social media ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των ταραχών, διευκολύνοντας τη διοργάνωση διαμαρτυριών.

Έτσι, κάλεσε τις πλατφόρμες να περιορίσουν τα βίντεο με αναπαραγωγή βανδαλισμών και να κοινοποιήσουν την ταυτότητα συγκεκριμένων χρηστών.

Στην περιοχή που βρίσκεται το εμπορικό κέντρο είχε ήδη στοχοποιηθεί το δημοτικό αστυνομικό τμήμα και είχαν πυρποληθεί κάδοι απορριμμάτων.

Ο Μακρόν, ωστόσο, δεν περιορίστηκε σε αυτές τις εκκλήσεις. Λαμβάνοντας ακόμα πιο δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των αναταραχών, ο Γάλλος πρόεδρος βγάζει στους δρόμους τα τεθωρακισμένα, ενώ κάλεσε τους γονείς να κρατήσουν μακριά από τους δρόμους τα παιδιά τους τις επόμενες ημέρες. 

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από νομάρχες, περιφερειάρχες, δημόσιες συγκοινωνίες λεωφορεία και τραμ να σταματήσουν τα δρομολόγια σε όλη τη Γαλλία από τις 21:00, τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας).

Σχετικά Άρθρα