Σοβαρά τραυματισμένο βρέφος διακομίσθηκε από τη Λήμνο στο Αγλαΐα Κυριακού

 Σοβαρά τραυματισμένο βρέφος διακομίσθηκε από τη Λήμνο στο Αγλαΐα Κυριακού

Ένα βρέφος 7.5 μηνών δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς ο τραυματισμός του είναι σοβαρός. «Μέσα στην ατυχία του, στάθηκε τυχερό που υπήρχε

Αναισθησιολόγος και έκανε διασωλήνωση για να μεταφερθεί με ασφάλεια από το νησί στην Αθήνα», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Άλλο ένα έκτακτο σοβαρό περιστατικό στα νησιά μας αναδεικνύει την ανάγκη στελέχωσης των δομών υγείας με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, που θα διασφαλίσουν την υγεία και την προστασία της ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα, χθες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λήμνου, βρέφος 7,5 μηνών, με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι από πτώση. Ο σοβαρός τραυματισμός διαπιστώθηκε στην αξονική τομογραφία.

Στο νοσοκομείο, υπηρετούν τρεις Παιδίατροι. «Το βρέφος μέσα στην ατυχία του, ήταν τυχερό γιατί είχε βάρδια ο μοναδικός αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου.

Διασωληνώθηκε και έγινε η αεροδιακομιδή με ασφάλεια στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.  Δίνει μάχη για τη ζωή του.

Εάν δεν υπήρχε αναισθησιολόγος, ποιος θα έκανε διασωλήνωση στο βρέφος;», σχολιάζει ο κ. Μ. Γιαννάκος και υπενθυμίζει την πρόσφατη περιπέτεια δύο 15χρονων παιδιών που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Λήμνου μετά από τροχαίο, και την έλλειψη αναισθησιολόγου, την κρίσιμη ώρα. «Ευτυχώς, χτες συνέβη το αντίθετο», τονίζει καταλήγοντας.

Σχετικά Άρθρα