Λετονία: Κλείνει τα σύνορα στους Ρώσους πολίτες ενώ παράλληλα ενισχύει την ασφάλειά της

 Λετονία: Κλείνει τα σύνορα στους Ρώσους πολίτες ενώ παράλληλα ενισχύει την ασφάλειά της

Εν μέσω της ένοπλης εξέγερσης της οποίας τις εξελίξεις παρακολουθούν στενά τις τελευταίες ώρες άπαντες, ο πρόεδρος της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η χώρα του δε θα δεχθεί Ρώσους πολίτες που εγκαταλείπουν την χώρα τους.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Λετονίας δήλωσε το Σάββατο πως το κράτος της Βαλτικής έχει ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων της ως απάντηση στην ανταρσία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρωσία και δε θα δεχθεί Ρώσους πολίτες.

“Η Λετονία παρακολουθεί στενά την εξελισσόμενη κατάσταση στη Ρωσία. Η ασφάλεια των συνόρων έχει ενισχυθεί, δεν θα εξεταστεί η χορήγηση βίζας ή η είσοδος στα σύνορα από Ρώσους που εγκαταλείπουν τη Ρωσία λόγω των σημερινών γεγονότων” ανέφερε ο Έντγκαρς Ρίνκεβιτς στο Twitter.

“Η Λετονία δεν θα εκδίδει ανθρωπιστικές ή άλλου είδους βίζες” πρόσθεσε ο εκλεγμένος πρόεδρος, ο οποίος εξακολουθεί να είναι και υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως η Λετονία είχε ήδη από πέρυσι σταματήσει να εκδίδει νέες βίζες σε Ρώσους πολίτες, αλλά μέχρι τώρα έκανε εξαίρεση για τις ανθρωπιστικές βίζες.

Σχετικά Άρθρα