Ταϊβάν: Νηπιαγωγοί κατηγορούνται ότι νάρκωναν παιδιά με ηρεμιστικά

 Ταϊβάν: Νηπιαγωγοί κατηγορούνται ότι νάρκωναν παιδιά με ηρεμιστικά

Γονείς νηπίων στην Ταϊβάν κατηγόρησαν τους δασκάλους ενός νηπιαγωγείου ότι νάρκωσαν τα παιδιά τους, σε μια υπόθεση που προκαλεί σάλο στη χώρα. Οι δάσκαλοι στο νηπιαγωγείο Baoren, ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην πόλη Νέα Ταϊπέι, κατηγορήθηκαν ότι ηρέμησαν τα παιδιά με εθιστικά σιρόπια για το βήχα. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα αυτόν τον μήνα, αφού οι γονείς εξέφρασαν ανησυχίες για παιδιά που παρουσίαζαν ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως εναλλαγές στη διάθεση και κράμπες. Οκτώ μαθητές φέρεται να βρέθηκαν θετικοί σε ίχνη των ψυχοδραστικών φαρμάκων φαινοβαρβιτάλη και βενζοδιαζεπινών.

Τα συμπτώματα των παιδιών πιστεύεται ότι είναι συμπτώματα στέρησης από τα άκρως εθιστικά φάρμακα. Η φαινοβαρβιτάλη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας, ενώ οι βενζοδιαζεπίνες είναι ένας ισχυρός τύπος υπνωτικού φαρμάκου. Δεν είναι σαφές γιατί τα φάρμακα, τα οποία δεν είναι εύκολα διαθέσιμα, χορηγήθηκαν στα παιδιά, αν και πιστεύεται ότι ήταν λόγω των ηρεμιστικών τους ιδιοτήτων. Ένας δάσκαλος κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποίησε σωματική τιμωρία στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ο διευθυντής του νηπιαγωγείου Baoren και πέντε δάσκαλοι έχουν συλληφθεί εν αναμονή ποινικής έρευνας. Το σχολείο διατάχθηκε να κλείσει και να πληρώσει πρόστιμο 150.000 δολάρια Ταϊβάν. Όταν ο Guardian επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο την Τετάρτη, το γραφείο ήταν ακόμη ανοιχτό, αλλά το προσωπικό αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση.

Σε δήλωσή της προς τους γονείς, η Jidibao Education Group, η μητρική εταιρεία της Baoren, ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι «η αλήθεια δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί», αλλά αναγνώρισε ότι οι οικογένειες «επηρεάστηκαν βαθιά» από το περιστατικό. Ο όμιλος δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το γραφείο εκπαίδευσης για να βοηθήσει στη μεταφορά των παιδιών σε εναλλακτικά νηπιαγωγεία. Οι γονείς παραπονέθηκαν ότι οι αρχές άργησαν να αντιδράσουν στις αρχικές τους καταγγελίες τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Σχετικά Άρθρα