“Πουλήστε σε εμένα το δάνειό μου, όπως το πουλάτε στα funds” – Ο διάλογος δανειολήπτριας με τον Σταϊκούρα

 “Πουλήστε σε εμένα το δάνειό μου, όπως το πουλάτε στα funds” – Ο διάλογος δανειολήπτριας με τον Σταϊκούρα

Το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς παραμένει το πιο σοβαρό για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.Αυτό επιβεβαιώθηκε και σε μια συζήτηση που είχε  ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το απόγευμα της Τετάρτης, με κατοίκους στην Εκτενεπόλ Κομοτηνής, για το ζήτημα των στεγαστικών δανείων των Παλιννοστούντων Ποντίων.

Απαντώντας σε ερώτηση κατοίκου, η οποία είπε πως «εφόσον πωλούνται τα δάνειά μας, τα σπίτια μας, πάμφθηνα στα funds  γιατί δεν μπορούν να πουληθούν σε μας, τους ίδιους και να γίνει “κούρεμα”;» ο κ. Σταϊκούρας είπε:

«Είναι εύλογος ο προβληματισμός σας, άστοχος, και θα σας εξηγήσω γιατί. Διότι εγώ που πληρώνω κανονικά το δάνειό μου στην Τράπεζα θα σταματήσω να το πληρώνω» απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Εσείς δεν πληρώνετε και λέτε το δάνειό μου κάνει 100, πουλιέται στα 20, δώσε μου το δικαίωμα να το πάρω στα 30 και τελειώσαμε. Εγώ πληρώνω κανονικά το δάνειο, πληρώνω 100 -το πληρώνω όμως-. Θα σταματήσω κι εγώ να το πληρώνω, δεν θα πληρώνει κανένας τα δάνεια για να πάνε στα 20 και να το πάνε στα 30» επέμεινε ο κ. Σταϊκούρας αν και συγκεντρωμένοι ζητούσαν εξηγήσεις λέγοντας «πουλήστε μου εμένα όπως πουλάτε στα funds».

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε ότι τα σπίτια των ανθρώπων που έλαβαν ομολογιακό δάνειο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα περάσουν στα funds, καθώς όπως είπε «δεν έχω στο μυαλό μου δυνατότητα περισσότερων δόσεων».Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ακόμη ότι παντού στον κόσμο υπάρχουν μέχρι 24 δόσεις, «ούτε καν 36».

Σχετικά Άρθρα