Γεωργιάδης: “Δεν υπάρχει λύση για τον πληθωρισμό – Ψεύτης όποιος υπόσχεται το αντίθετο”

 Γεωργιάδης: “Δεν υπάρχει λύση για τον πληθωρισμό – Ψεύτης όποιος υπόσχεται το αντίθετο”

Ως έναν ανίκητο αντίπαλο παρουσίασε τον πληθωρισμό ο μέχρι πρότινος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο πληθωρισμός δυστυχώς, ειδικά στα τρόφιμα, είναι επίμονα υψηλός σε όλες τις χώρες. Όποιος υπόσχεται ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό επειδή είναι έξυπνος, είναι ψεύτης. Κανείς δεν το έχει λύσει μέχρι σήμερα με τρόπο που να είναι ικανοποιητικός. Ο πληθωρισμός μας στα τρόφιμα είναι στα 9,8%, συγκριτικά με τους άλλους πάμε πολύ καλύτερα», τόνισε στο Mega ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου, τον μήνα Μάιο, σκαρφάλωσε στα 8,7% από 8,4%.

Παράλληλα, παίνεψε για ακόμη μια φορά του «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο χαρακτήρισε ένα μέτρο κατά της ακρίβειας που πέτυχε, ενώ σχετικά με τη μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας είπε πως είναι ένα μέτρο που δεν δουλεύει.

«Δεν μπορεί κανένα κράτος να επιβάλει να περάσει αυτή η μείωση στον καταναλωτή», πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε ότι μετά από χιλιάδες ελέγχους που έγιναν σε επιχειρήσεις και προϊόντα το ποσοστό αισχροκέρδειας ήταν κάτω από 5%.

Τέλος δεν απέφυγε να ασκήσει κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που κάνει αντιπολίτευση.

«Ο κυρίαρχος λόγος για τον οποίο χάνει παταγωδώς είναι γιατί αντιπολιτεύονται μία Ελλάδα που δεν υπάρχει, όπως τη χτίζουν στο μυαλό τους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά Άρθρα