Μητσοτάκης/Φρένο στην ονοματολογία υπουργών- Θολώνει το μήνυμα για κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση

 Μητσοτάκης/Φρένο στην ονοματολογία υπουργών- Θολώνει το μήνυμα για κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση

Αυστηρό μήνυμα σε όσους σπεύδουν να ράψουν υπουργικό κοστούμι, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για ακόμα μια φορά.  Η πρόσφατη ονοματολογία για τα πρόσωπα που ενδεχομένως θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση κυριάρχησε στην ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αποτέλεσμα να επισκιάσει την προεκλογική δράση της γαλάζιας παράταξης αλλά και να «θολώσει» το μήνυμα περί κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητο απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά ο ίδιος με μια αυστηρή προειδοποίηση έβαλε φρένο στην ονοματολογία επαναφέροντας στην τάξη όσους «διαφημίζονται» ως νέοι υπουργοί. 

«Όσοι ήδη φαντάζονται τους εαυτούς τους Υπουργούς από τώρα και προεξοφλούν συγκεκριμένα Υπουργεία και ράβουν κοστούμια, τους θυμίζω ότι τα κοστούμια μπορεί να είναι χρήσιμα και για γάμους, για βαφτίσια, για άλλες ωραίες κοινωνικές εκδηλώσεις τού καλοκαιριού που έρχεται» δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως «έχουμε ακόμα πέντε ημέρες προεκλογικής περιόδου» και τονίζοντας πως ο ίδιος παραμένει προσηλωμένος στην μέγιστη δυνατή κινητοποίηση εν όψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής.

  • Το στρατηγείο της Πειραιώς θεωρεί πως η ονοματολογία για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που φούντωσε τις τελευταίες ημέρες σαμποτάρει την συσπείρωση της παράταξης και έρχεται σε αντίθεση με το αφήγημα πως «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα» διότι δημιουργεί στους πολίτες την εντύπωση πως η ΝΔ έχει προεξοφλήσει την νίκη της. Επίσης, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού και μόνον.  

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί σε αυστηρό τόνο τα γαλάζια στελέχη που προαλείφονται για υπουργικούς θώκους. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως λίγες ημέρες μετά την σαρωτική νίκη της ΝΔ, τον Μάιο, απο την Πειραιώς είχαν εντοπιστεί παρόμοια φαινόμενα στελεχών που προεξοφλούσαν την υπουργοποίηση τους με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τους στείλει αυστηρό μήνυμα λέγοντας ότι:

  • «οφείλω να έχω καλές επαφές με όλους τους ράφτες της Αθήνας, για να γνωρίζω το ποιοι ράβουν κοστούμια» και συνέχισε με την προειδοποίηση πως «αν κάποια στελέχη μας νομίζουν ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι πολύ καλά με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές». 

Σχετικά Άρθρα