Μεγάλη ανατροπή: Το πολύνεκρο ναυάγιο έχει καταγραφεί σε κάμερες του λιμενικού – Το οπτικό υλικό παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές- Γιατί το διέψευδε ο εκπρόσωπος Τύπου;

 Μεγάλη ανατροπή: Το πολύνεκρο ναυάγιο έχει καταγραφεί σε κάμερες του λιμενικού – Το οπτικό υλικό παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές- Γιατί το διέψευδε ο εκπρόσωπος Τύπου;

Υλικό από κάμερες που διέθετε το πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος 920 με το όνομα «Υποκελευστής Α’ ΛΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ Γρηγόριος» που είχε προσεγγίσει το μοιραίο αλιευτικό στα ανοικτά της Πύλου, έχει παραδοθεί από τις 15 Ιουνίου, στις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr πρόκειται για οπτικό υλικό που φωτίζει τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου με τους δεκάδες νεκρούς και τους 550 περίπου αγνοουμένους.

Αξιωματικοί του Λιμενικού και κυρίως ο εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Αλεξίου (που εμφανίζεται καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ) έχουν δηλώσει ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε καταγραφή του δραματικού συμβάντος από το σκάφος του λιμενικού αφού «δεν περίσσευε κανείς λιμενικός στην προσπάθεια της διάσωσης, που να ασχολείται με την βιντεοσκόπηση όσων συνέβαιναν».

Με αξιωματικούς του Λιμενικού να επισημαίνουν ότι «το εν λόγω υπερσύγχρονο σκάφος έχει ηλεκτρονικό εξοπλισμό κι αισθητήρες ισραηλινής κατασκευής όπως και κάμερα-όπως φαίνεται στις φωτό του συγκεκριμένου περιπολικού που παρουσιάζει το in.gr- στον ιστό πάνω από την γέφυρα.

Εάν η αποκάλυψη αυτή είναι ακριβής τίθεται ευθέως το ερώτημα γιατί έλεγαν ακριβώς το αντίθετο τα στελέχη του Λιμενικού και ειδικά ο εκπρόσωπος Τύπου;

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα σκάφη που είχαν παραδοθεί προ τριών ετών στο Λιμενικό (https://www.navalanalyses.com/2020/10/cnv-p355gr-new-coastal-patrol-vessels.html?m=1) όπου υπάρχει σαφής αναφορά ότι έχουν κάμερα καταγραφής, θερμική κλπ».

  • Αυτό το οπτικό υλικό αναμένεται να βοηθήσει σχετικά να διαπιστωθεί τι είδους προσέγγιση υπήρχε στο μοιραίο αλιευτικό, τι συνέβη εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

Επιπλέον υπάρχει πιθανότητα , παρ ότι ήταν μεταμεσονύκτιες ώρες και απόλυτο σκοτάδι να υπάρχει μία εικόνα-με την βοήθεια ίσως των προβολέων του πλοίου – από την ανατροπή του αλιευτικού, τον εγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων, τις διασώσεις κλπ.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα στους δικαστικούς λειτουργούς που ερευνούν τις συνθήκες του ναυαγίου έχουν παραδοθεί κι ηχητικά ντοκουμέντα πιθανόν από τις επικοινωνίες του εν λόγω σκάφους με το αλιευτικό, με παραπλέοντα σκάφη, τα όσα διεμείφθησαν στην γέφυρα του πλοίου αλλά και με το επιχειρησιακό κέντρο του Λιμενικού. Ακόμη παραδόθηκαν φωτοαντίγραφα από πέντε σελίδες του ημερολογίου της γέφυρας όπου επίσης αναφέρονται με ακρίβεια όλες οι κινήσεις των λιμενικών.

Σχετικά Άρθρα