Folli Follie: Διεκόπη για τις 14 Σεπτεμβρίου η δίκη

 Folli Follie: Διεκόπη για τις 14 Σεπτεμβρίου η δίκη

Δεν άρχισε τελικά η προγραμματισμένη δίκη στο Γ´ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην υπόθεση για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και την εξαπάτηση επενδυτών της εταιρείας Folli Follie.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όρισε νέα ημερομηνία δίκης για τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να εκφωνηθεί εκ νέου η υπόθεση της Folli Follie.

Παρά το γεγονός ότι όλοι ανέμεναν σήμερα να αρχίσει η δίκη μετά την αναβολή της πριν έξι μήνες λόγω της της αποχής των δικηγόρων από πρωτοβάθμιες δίκες εγκληματικής οργάνωσης και ήδη είχε δοθεί και σχετική άδεια στους δικηγόρους, ένα κώλυμα της εισαγγελέως προκάλεσε τη διακοπή της.

Το «παρών» μέσα στη δικαστική αίθουσα πάντως έδωσαν ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης, οι βασικοί εκ των δέκα συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου θα δικαστούν ως αρχηγοί εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι, κατά το κατηγορητήριο, εμπνεύστηκαν και διηύθυναν μια μεγάλη κομπίνα με παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας τους, χειραγωγώντας τη μετοχή της, εξαπατώντας τους επενδυτές της και οδηγώντας στην κατάρρευση την ίδια την εταιρεία.

Κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη), της πλαστογραφίας ( και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας ( και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ( και της συνέργειας) και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφόρησης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα