Θοδωρής Αρμύλαγος: Συνελήφθη για απάτη χιλιάδων ευρώ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

 Θοδωρής Αρμύλαγος: Συνελήφθη για απάτη χιλιάδων ευρώ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (17/06), στην περιοχή της Νέας Μάκρης, ο 55χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Θοδωρής Αρμύλαγος, για απάτη χιλιάδων ευρώ. Ο άλλοτε συμπαίκτης μεγάλων αθλητών του ελληνικού ποδοσφαίρου αναζητείτο από τους αστυνομικούς, καθώς είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελίας.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Γ’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από τις 13 Ιουλίου 2021 για το αδίκημα της απάτης τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και κατά συναυτουργία με όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στην ομάδα της Τερψιθέας στην Άνω Γλυφάδα σε ηλικία 13 ετών, έπαιξε στον Εθνικό Αστέρα, στον Αιολικό Μυτιλήνης και από εκεί στον Πανηλειακό, φτάνοντας στην Α’ Εθνική, μαζί με συνεργούς του και συγκεκριμένα δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλους, είχε στήσει μία από τις μεγαλύτερες απάτες.

Σύμφωνα με τις Αρχές, κατήρτιζαν πλαστά συμβολαιογραφικά πληρεξούσια, προσύμφωνα και συμβόλαια αγοροπωλησίας και προέβαιναν σε εικονική αγοραπωλησία οικοπέδων πολύ μεγάλης αξίας. Μάλιστα, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το έργο τους, φρόντιζαν τα εν λόγω οικόπεδα να ανήκουν σε Έλληνες που κατοικούσαν στο εξωτερικό και κυρίως σε ανθρώπους που είχαν «φύγει» από τη ζωή. Τα κέρδη τους ξεπερνάνε τις 350.000 ευρώ.

Η συμμορία είχε επιχειρήσει το ίδιο και το 2014

Τα μέλη της συμμορίας το 2014 είχαν επιχειρήσει να κάνουν ανάληψη 160.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν δύο πρόσωπα τα οποία είχαν πεθάνει. Λίγες ημέρες αργότερα, είχαν μεταβεί στο ίδιο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβαν επιταγή με 50.000 ευρώ σε διαταγή του προσώπου που είχε πεθάνει.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και άμεση συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία και πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης.

Σχετικά Άρθρα