Τσίπρας για Πύλο: Αντί για αντιδράσεις να πουν μια συγγνώμη – Εμείς όταν ένα πλοίο κινδύνευε το σώζαμε

 Τσίπρας για Πύλο: Αντί για αντιδράσεις να πουν μια συγγνώμη – Εμείς όταν ένα πλοίο κινδύνευε το σώζαμε

«Ήταν στα χέρια μας και τους χάσαμε» δήλωσε για τους μετανάστες του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. «Αντί για αντιδράσεις πρέπει να ακούσουμε μια συγγνώμη» σημείωσε. «Εμείς εφαρμόζαμε άλλη μεταναστευτική πολιτική. Όταν ένα πλοίο κινδύνευε το σώζαμε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν αναζητώ ευθύνες. Λέω ότι η χώρα κινείται σε μια άλλη γραμμή από αυτή που ακολουθούσαμε εμείς. Εμείς σώζαμε ζωές» τόνισε.

«Ήμασταν υποχρεωμένοι τότε να τους κρατάμε στην Μόρια» είπε, απαντώντας σε ερώτηση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό.

Χαρακτήρισε «υγιή αντίδραση» την κριτική που άσκησαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή της στην Καλαμάτα, λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι δικαίωμα να ασκείται κριτική στην εξουσία».

Σημείωσε ότι υπάρχουν λάθος στερεότυπα και αντιλήψεις για τους μετανάστες, ενώ απαντώντας για τον φράχτη στον Έβρο είπε «ότι μπορεί να υπάρχει επιχειρησιακά αλλά να υπάρχουν και νόμιμες πύλες εισόδου στη χώρα μας».

Υποκρισία της ΝΔ για το θέμα της Θράκης – Έχουν υποψήφιο που μίλησε για Τούρκους στη Θράκη

«Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις εθνικής ανευθυνότητας στο θέμα της Ροδόπης» πρόσθεσε, αναφερόμενος στη δράση του τουρκικού προξενείου και τις επαφές με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην περιοχή. «Η ΝΔ έκανε φέιγ βολάν το ενημερωτικό της ΕΥΠ» είπε, σημειώνοντας πως «δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα».

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης λένε ψέματα ότι υπήρχε προεκλογικά ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα» τόνισε και έκανε λόγο για «καθυστερημένη απόπειρα να δημιουργηθεί ένταση σε ένα θέμα που έπρεπε όλοι να ομονοούμε». «Ο κύριος Μητσοτάκης τα έκανε όλα για 20 χιλιάδες ψήφους» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην περίπτωση Κατραντζή, σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ έχει στα ψηφοδέλτια της υποψήφιο που αποκάλεσε «Τούρκους» τους μουσουλμάνους της Θράκης. Κατήγγειλε μάλιστα την ΝΔ πως «εκβιάζει και όποιος δεν πάει με τα νερά της θα περάσει δύσκολα τα επόμενα χρόνια».

«Υπάρχουν κίνδυνοι για την δημοκρατία αν δίνει λευκή επιταγή σε μία ανεξέλεγκτη κυβέρνηση. Χρειάζεται μια αντιπολίτευση που μπορεί να στηρίξει τις κοινωνικές ανάγκες και να αντισταθεί απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ», είπε ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως όπως είπε, «υπάρχουν ανεφάρμοστα και κρυφά μέτρα στο πρόγραμμα της ΝΔ».

Σχετικά Άρθρα