Μητσοτάκης/Τακτική σύγκρισης και σύγκρουσης με ΣΥΡΙΖΑ και στο προσφυγικό – “Η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με το 2015”

 Μητσοτάκης/Τακτική σύγκρισης και σύγκρουσης με ΣΥΡΙΖΑ και στο προσφυγικό – “Η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με το 2015”

Το τραγικό ναυάγιο ανοικτά της  Πύλου επαναφέρει στην πολιτική επικαιρότητα το μεταναστευτικό ζήτημα και βάζει φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό μεταξύ των κομμάτων. Απο την Πειραιώς θέλουν να συντηρήσουν ψηλά στην προεκλογική ατζέντα το μεταναστευτικό ζήτημα καθώς θεωρούν πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο θέμα  αυτό. 

Μάλιστα, το γεγονός πως κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για το ντιμπέιτ η ΝΔ εισηγήθηκε να ενταχθεί ειδική ενότητα για το μεταναστευτικό ζήτημα, καταδυκνύει πως η Πειραιώς θα επιδιώξει να ακολουθήσει την τακτική της σύγκρισης αλλά και της σύγκρουσης με υπόλοιπα κόμματα και ειδικότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κομματικά στελέχη σημειώνουν πως  η κατάσταση σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα την περίοδο 2015-2019 και τις εικόνες ντροπής που επικρατούσαν στη Μόρια και την Ειδομένη.

Προσθέτουν ότι επι ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2015-2019 οι μεταναστευτικές ροές ξεπέρασαν το 1 εκ. ενώ αντίστοιχα επι ΝΔ, την περίοδο 2020-2022 ήταν 46.000. Το 2019 στα νησιά υπήρχαν 40.000 μετανάστες ενώ σήμερα υπάρχουν περίπου 4.000. Ομοίως, το 2019 υπήχαν 121 δομές ενώ σήμερα υπάρχουν μόλις 33. Επισημαίνουν δε πως τα τελευταία 4 χρόνια η  Ελλάδα εφάρμοσε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη πολιτική και φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της κατάφερε να αποθαρρύνει τους διακινητές και να μειώσει τις ροές από τα τουρκικά παράλια. 

  • «Το 2015, στις εποχές των ανοιχτών συνόρων, το 75% των παράτυπων μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη είχαν περάσει από τα ελληνικά σύνορα, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό είναι κάτω του 10%. Μόνο πέρυσι, το Λιμενικό έσωσε παραπάνω από 2.500 ανθρώπους στη θάλασσα» τονίζουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές. 

Το τραγικό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, πυροδότησε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνουν  ευθύνες που δεν αναλογούν στο Λιμενικό Σώμα, συκοφαντούν τη χώρα» τονίζει η Πειραιώς υπογραμμίζοντας πως ενώ η τραγωδία συνέβη σε διεθνή ύδατα, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην Καλαμάτα σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής» ναυτικών δυστυχημάτων και ήταν «έτοιμος να δώσει απαντήσεις» για θέματα που δεν γνωρίζει μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες. 

  • Στο στόχαστρο της Πειραιώς μπήκε και ο Δημήτρης Παπαδημούλη που ισχυρίστηκε ότι  το ναυάγιο «εκθέτει   την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους» λέγοντας πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει το τραγικό ναυάγιο και να συκωφαντήσει διεθνώς την χώρα

Σχετικά Άρθρα