Ο Κασιδιάρης ζήτησε από το δικαστήριο να τοποθετηθεί για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές

 Ο Κασιδιάρης ζήτησε από το δικαστήριο να τοποθετηθεί για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που εμφανίζεται σπάνια στο δικαστήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, σήμερα επικαλούμενος τμήματα από το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου που τον απέκλεισε από τις εκλογές του Μαϊου, ζήτησε από τους δικαστές να “του απαντήσουν” αν υιοθετούν όσα ανέφεραν για αυτόν οι Αρεοπαγίτες.

“Ζητώ να μου απαντήσετε αν υιοθετείτε όσα αναφέρει στην απόφαση του το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αν ισχύει για εμένα το τεκμήριο αθωότητας ή αν κακώς βρίσκομαι εδώ και ταλαιπωρώ τους συνηγόρους μου” ανέφερε.

Απολαμβάνοντας την παρουσία λίγων “φίλων” του ο Κασιδιάρης λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ζήτησε με την έναρξη της διαδικασίας να λάβει τον λόγο. Ωστόσο η πρόεδρος του είπε πως θα μιλήσει αφού ολοκληρωθεί η εξέταση του μάρτυρα Σωτήρη Πουλικογιαννη.

Έτσι λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης ο Κασιδιάρης ξεκίνησε την τοποθέτηση του διαβάζοντας αποσπάσματα της επίμαχης απόφασης που απέκλεισε το κόμμα “Έλληνες” από τις εκλογές. Ο κρατούμενος πρώην βουλευτής ισχυρίστηκε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας του και ζήτησε από το δικαστήριο να “τοποθετηθεί” αν συμφωνεί με όλα αυτά.

Μάλιστα κατά την ανάγνωση,στο σημείο που το Α1 Τμήμα αναφέρει πως ” η επίκληση του τεκμηρίου αθωότητας αποτελεί Δούρειο Ίππο για την κατάλυση της Δημοκρατίας” ο Ηλίας Κασιδιάρης σχολίασε ” για την κατάλυση της Νέας Δημοκρατίας θα πω εγώ” ενώ δεν άφησε εκτός κάδρου στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη λέγοντας πως “αυτοί πρέπει να δικάζονται εδώ”.

Κατά του κατηγορούμενο για εγκληματική οργάνωση οι αναφορές του Αρείου Πάγου παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας του και εισήλθαν στην ουσία της υπόθεσης που εκδικάζει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. “Γίνεται κάτι εδώ; Σας ζητώ να μου πείτε; Τα αποδεχεστε αυτά; Είναι προειλημμενη η απόφαση σας;” ανέφερε.

Τον λόγο έλαβαν στην συνέχεια συνήγοροι προς Υποστήριξη της Κατηγορίας. Όπως ανέφερε ο συνήγορος Κώστας

Παπαδάκης το αίτημα Κασιδιάρη είναι “Πολιτικό και εκλογικό που απευθύνεται στο ακροατήριο του καθώς η συνεδρίαση είναι η προτελευταία πριν τις εκλογές”. Είπε επίσης πως “Εμείς τασσόμαστε υπέρ του τεκμηρίου αθωότητας και κατά να υπάρχει κάποια σκιά. Το αίτημα είναι Μη νόμιμο .Ο Άρειος Πάγος λειτουργεί ως διοικητικό και όχι δικαιοδοτικό όργανο . Δεν διασταυρώνεται το πεδίο της δικαιοδοτικης λειτουργίας του δικαστηρίου σας με τη διοικητική του Αρείου Πάγου.”

Το δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις του Κασιδιάρη τονίζοντας πως ο σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη είναι πάγια αρχή του ποινικού δικαίου.

Τόσο κατά την μεταγωγή του το πρωί όσο και κατά την αποχώρησή του ,τον Ηλία Κασιδιάρη περίμεναν μέσα στην δικαστική αίθουσα περίπου 40 ομοϊδεάτες του οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα