Νότιγχαμ: Πρώην φοιτητής του Πανεπιστημίου ο 31χρονος που δολοφόνησε τρία άτομα

 Νότιγχαμ: Πρώην φοιτητής του Πανεπιστημίου ο 31χρονος που δολοφόνησε τρία άτομα

Φοιτητές στο ίδιο Πανεπιστήμιο ήταν και τα δύο από τα τρία θύματα, ωστόσο η Αστυνομία δεν συνδέει μεταξύ τους τα στοιχεία αυτά.

Πρώην φοιτητής του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ είναι ο δράστης της τριπλής δολοφονίας στους δρόμους της βρετανικής πόλης, όπως αποκάλυψε η αστυνομία, η οποία πάντως δεν συνδέει άμεσα το συγκεκριμένο στοιχείο με τα προχθεσινά γεγονότα.

Η αστυνομία του Νότιγχαμσάιρ ζήτησε από τους δικαστές παράταση για την ανάκριση του 31χρονου και εξασφάλισε προθεσμία άλλων 36 ωρών.

Ο 31χρονος συνελήφθη την Τρίτη ως ύποπτος για τη δολοφονία των 19χρονων Grace O’Malley-Kumar και Barnaby Webber, αμφότεροι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, και του 65χρονου φροντιστή δημοτικού σχολείου Ian Coates.

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, ο ύποπτος πιστεύεται ότι έφτασε σε ένα συγκρότημα υποστηριζόμενης διαβίωσης μετά την επίθεση στους φοιτητές, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος, ένα περιστατικό που δεν είχε αναφερθεί άμεσα στις Αρχές.

Στη συνέχεια φέρεται να συνέχισε πεζός προς άλλο δρόμο, όπου φέρεται να σκότωσε τον 65χρονο και να έκλεψε το φορτηγάκι του.

Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «εξακολουθούμε να εργαζόμαστε μαζί με την Αντιτρομοκρατική και εξετάζουμε τα κίνητρα πίσω από αυτές τις επιθέσεις».

Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστημίο του Νότιγχαμ πρόσθεσε πως: «Είμαστε συντετριμμένοι που ο ύποπτος είναι πρώην φοιτητής του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι, πιθανότατα, δεν συνδέεται η ιδιότητά του αυτή με την επίθεση. Η εστίασή μας παραμένει στην υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων των δύο φοιτητών που σκοτώθηκαν και της ευρύτερης κοινότητάς μας».

Σχετικά Άρθρα