Γιάννης Μαρκόπουλος: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του – “Αθάνατος” φώναζαν στο λαϊκό προσκύνημα

 Γιάννης Μαρκόπουλος: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του – “Αθάνατος” φώναζαν στο λαϊκό προσκύνημα

Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του μεγάλου συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών το περασμένο Σάββατο 10 Ιουνίου. Στις 17:00 ξεκινά η κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών.

Την ώρα της μεταφοράς της σορού του Γιάννη Μαρκόπουλου από το παρεκκλήσι προς τη Μητρόπολη, για να ξεκινήσει η κηδεία, ο κόσμος χειροκρότησε τον μεγάλο συνθέτη ενώ κάποιοι φώναξαν «αθάνατος».

Λίγα λόγια για την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη είπε ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, τραγουδιστής, ο οποίος είχε συνεργαστεί πολλές φορές με τον Γιάννη Μαρκόπουλο: «Με τον Γιάννη έχω συνεργαστεί πάνω από 40 χρόνια. Συμμετέχω σε 25-30 δίσκους του. Σαν αδερφό μου τον έβλεπα κι εκείνος το ίδιο νομίζω ότι με έβλεπε. Είμαι συντετριμμένος γιατί ίσως είμαι ο μοναδικός συνεργάτης του που έχω τραγουδήσει μόνο Μαρκόπουλο. Σε όλο το διάβα της ζωής μου μόνο Μαρκόπουλο έχω πει».

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου και κατόπιν παράκλησης της οικογένειας του εκλιπόντος θα εκφωνήσει επικήδειο.

Σχετικά Άρθρα