Σύνδρομο Ραπουνζέλ: Τεράστια μάζα τριχών έβγαλαν από το στομάχι της 14χρονης – Τι είπε η γιατρός που αντιλήφθηκε το πρόβλημα

 Σύνδρομο Ραπουνζέλ: Τεράστια μάζα τριχών έβγαλαν από το στομάχι της 14χρονης – Τι είπε η γιατρός που αντιλήφθηκε το πρόβλημα

Μία μάζα 700 γραμμαρίων με τρίχες αφαίρεσαν από το στομάχι μιας 14χρονης κοπέλας οι γιατροί στην κλινική Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη. Η γιατρός που την εξέτασε διότι πονούσε η κοιλιά της υποπτεύθηκε ότι το κορίτσι μπορεί να έχει το «Σύνδρομο Ραπουνζέλ» όπως είναι γνωστό, όταν την είδε να βάζει τα μαλλιά στο στόμα της. Όπως διαπιστώθηκε η κοπέλα έτρωγε και κλωστές από κουρτίνες του σπιτιού της, αλλά και βαμβάκι από μπατονέτες, χωρίς οι γονείς της να αντιληφθούν το παραμικρό.

Δείτε το τριχοπίλημα που αφαίρεσαν από το στομάχι της 14χρονης:

trixes-rapounzel.jpg

Παιδοχειρούργος 14χρονης: Η μάζα τριχών είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί και αφαιρεθεί παγκοσμίως

Η παιδοχειρουργός Κατερίνα Ραμματά που αντιλήφθηκε ότι η 14χρονη έπασχε από το σύνδρομο Ραπουνζέλ, μίλησε στην ΕΡΤ για την «ύποπτη» κίνηση που οδήγησε στο να ξετυλιχθεί το μυστήριο για τους έντονους πόνους που είχε η νεαρή κοπέλα στο στομάχι.

«Αυτό είναι η κοσμική, η πιο γνωστή ορολογία. Οι ιδιαιτερότητες αυτού του περιστατικού ήταν ότι επρόκειτο για ένα παιδί το οποίο ήρθε από την οικογένεια του, από το σπίτι και όχι από κάποιο ίδρυμα που συνήθως συνηθίζεται και επίσης η έκταση, δηλαδή το μέγεθος της μάζας και το ιστορικό του παιδιού, το οποίο ήταν πάρα πολύ άτυπο και ασαφές. Δηλαδή, δεν υποψιαζόταν κάποιος ή κάτι από το ιστορικό του ότι θα ήταν κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά η γιατρός.

Σύμφωνα με την κ. Ραμματά, το συγκεκριμένο τριχοπίλημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί και αφαιρεθεί παγκοσμίως.

«Μετά τη διάγνωση του προβλήματος και μετά την αντιμετώπιση, αναδρομικά, πηγαίνοντας προς τα πίσω και παίρνοντας το ιστορικό, θυμήθηκαν οι γονείς κάποιες εικόνες που είχαν από το παιδί σε ηλικία ήδη 2 ετών να τρώει κλωστές από τις κουρτίνες, βαμβάκι από τις μπατονέτες και τα μαλλιά του», πρόσθεσε η παιδοχειρούργος.

Σχετικά Άρθρα