Ο Μητσοτάκης στη Ροδόπη: Γιατί στη ΝΔ επιμένουν να κάνουν “σημαία” το ζήτημα με τη μουσουλμανική μειονότητα

 Ο Μητσοτάκης στη Ροδόπη: Γιατί στη ΝΔ επιμένουν να κάνουν “σημαία” το ζήτημα με τη μουσουλμανική μειονότητα

Ψηλά στην προεκλογική ατζέντα συντηρεί η ΝΔ το θέμα των δύο μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, με στόχο να βαφτεί μπλε η εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Η Ροδόπη (θα την επισκεφθεί ο κ. Μητσοτάκης την ερχόμενη εβδομάδα) ήταν η μοναδική εκλογική περιφέρεια που στις εκλογές του Μαΐου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με περίπου 6 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ. 

Απο την Πειραιώς είναι αποφασισμένοι να κάνουν «σημαία» το ζήτημα με τη μουσουλμανική μειονότητα ύστερα και απο τις αποκαλύψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην προεκλογική περίοδο υπέρ των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη εβδομάδα, το γαλάζιο επιτελείο υπο τον αρχηγό της ΝΔ  σχεδιάζει επίσκεψη στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. 

  • Στην Πειραιώς εκτιμούν το ζήτημα της Ροδόπης μπορεί να επιφέρει καρπούς καθώς πρόκειται για ένα ευαίσθητο εθνικό ζήτημα που απασχολεί μεγάλο μέρος των πολιτών ενώ παράλληλα αφήνει περιθώρια προσέγγισης σε ψηφοφόρους μικρότερων δεξιών κομμάτων που υπάρχουν στη βόρεια Ελλάδα.

Για αυτό απο την Πειραιώς, ανεβάζουν τους τόνους για το συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια ως «εθνική εξαίρεση» αφήνοντας αιχμές για την στάση που κράτησε απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα, στο φράχτη του Έβρου και στον αμυντικό εξοπλισμό της χώρας.

  • Η ΝΔ καλεί τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το αν εκπροσωπούν τη μουσουλμανική ή τη δήθεν τουρκική μειονότητα, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν αμφισβητεί ή όχι τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου και προκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα να επιβεβαιώσει για το αν γνώριζε το θέμα προεκλογικά. 

Μάλιστα, απο την Πειραιώς «βλέπουν» προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην υπόθεση της Ροδόπης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Ακης Σκέρτσος χαρακτήρισε το γεγονός ως πολιτική απρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ο κ.Τσίπρας θυμήθηκε τον τοξικό εαυτό του, παίζει με τους θεσμούς και προτάσει το κομματικό του συμφέρον πάνω απο το εθνικό». Σχετικά με την εμπλοκή της ΕΥΠ είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε στοιχεία που έδειχναν εμπλοκή του προξενείου στα εθνικά μας θέματα και έκρινε ότι αυτή πρέπει να την λάβει ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας αγνόησε τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δείχνουν σαφή ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και να μην ακούσει καν τις φωνές από το εσωτερικό του κόμματός του. Ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους είχαν πουλήσει την ψυχή τους στους τουρκικό προξενείο» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα