Πρόστιμο – μαμούθ από τον Δήμο Αθηναίων στο ΚΚΕ για αφισορύπανση – “Τους ενοχλεί η δράση μας”

 Πρόστιμο – μαμούθ από τον Δήμο Αθηναίων στο ΚΚΕ για αφισορύπανση – “Τους ενοχλεί η δράση μας”

Έντονη ήταν η αντίδραση της Τομεακής Επιτροπής Α’ Αθήνας του ΚΚΕ στο πρόστιμο που επέβαλε ο δήμος Αθηναίων, ύψους 21.600 ευρώ για παράνομη αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό.

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια» και υποστηρίζει ότι «η συγκεκριμένη απόφαση για πρόστιμο στο ΚΚΕ, για «αφισορύπανση» όπως ισχυρίζεται με βάση τον κανονισμό καθαριότητας, τον οποίο στο δημοτικό συμβούλιο οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ τον έχουν καταψηφίσει, στοχεύει στον περιορισμό της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, καθώς και της ελεύθερης έκφρασης».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, δεν είναι η αφίσα το πρόβλημα. «Αυτό που τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο της αφίσας, η δράση του ΚΚΕ πανελλαδικά, αλλά και στο Δήμο της Αθήνας».

«Τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας σταματούν. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Δήμο της Αθήνας, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές. Θα προπαγανδίζουμε ακόμα περισσότερο τις θέσεις του ΚΚΕ σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας καλώντας στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Α’ Αθήνας του ΚΚΕ

Η δημοτική αρχή της ΝΔ προχωράει στην απαράδεκτη ενέργεια να επιβάλει πρόστιμο στο ΚΚΕ για τις προεκλογικές αφίσες που είχε τοποθετήσει εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, όπως έγινε και με άλλα κόμματα (ΜΕΡΑ 25).

Η διοίκηση του Δήμου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως μπροστάρης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χτύπημα όλων όσοι αντιστέκονται σε αυτήν. Άλλωστε, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη έχει αναλάβει εδώ και καιρό ένα διπλό ρόλο, από τη μια του τροχονόμου των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων, που νοιάζεται μόνο για την τουριστική μόστρα της Αθήνας και από την άλλη του “επιτηρητή” προκειμένου το κέντρο της Αθήνας να είναι αποστειρωμένο από κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρο την πολιτική που υλοποιεί και η δική του κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη απόφαση για πρόστιμο στο ΚΚΕ, για «αφισορύπανση» όπως ισχυρίζεται με βάση τον κανονισμό καθαριότητας, τον οποίο στο δημοτικό συμβούλιο οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ τον έχουν καταψηφίσει, στοχεύει στον περιορισμό της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, καθώς και της ελεύθερης έκφρασης. Δεν είναι γενικά η αφίσα το πρόβλημα, αφού στην Αθήνα υπάρχουν πολλές που προπαγανδίζουν εκδηλώσεις που γίνονται αυτή τη χρονική περίοδο. Για να μη μιλήσουμε για την ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων απ’ τα έργα του αποτυχημένου “Μεγάλου Περιπάτου”. Αυτό που τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο της αφίσας, η δράση του ΚΚΕ πανελλαδικά, αλλά και στο Δήμο της Αθήνας.

Το δικαίωμα του λαού να μπορεί να ενημερώνεται δεν μπορεί καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να το σταματήσει. Καλούμε όλο το λαό της Αθήνας να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και στις 25 Ιουνίου στην Α’ Αθήνας να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός, η μόνη 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση.

Τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας σταματούν. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Δήμο της Αθήνας, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές. Θα προπαγανδίζουμε ακόμα περισσότερο τις θέσεις του ΚΚΕ σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας καλώντας στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ.