Μπερλουσκόνι: Δεν θα τεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα η σορός – Τι φοβήθηκαν οι αρχές

 Μπερλουσκόνι: Δεν θα τεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα η σορός – Τι φοβήθηκαν οι αρχές

Η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα τεθεί τελικά αύριο σε λαϊκό προσκύνημα, κατόπιν απόφασης των ιταλικών αρχών. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι ιταλικές αρχές οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση λόγω της δυσκολίας να ελέγξουν τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών, καθώς το λαϊκό προσκύνημα είχε προγραμματιστεί να γίνει σε τηλεοπτικό στούντιο του ομίλου Μπερλουσκόνι, στο Κολόνιο Μοντζέζε, έξω από το Μιλάνο.

Η σορός του μεταφέρεται στη βίλα του στο Άρκορε, ενώ η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Η κηδεία του Καβαλιέρε θα τελεστεί κανονικά την Τετάρτη το απόγευμα, στις 3 τοπική ώρα, στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου δημοσία δαπάνη.

«Για μένα ο Σίλβιο ήταν σαν μεγαλύτερος αδελφός. Στο τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε, μου έγραψε “δούλεψε για την ειρήνη”», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέθανε σήμερα το πρωί στις 9:30 (ώρα Ιταλίας), σε ηλικία 86 ετών, μετά από ραγδαία επιδείνωση της κηδείας του. Ο Καβαλιέρε νοσηλευόταν από την Παρασκευή στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου.

Η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή και ήδη, από το πρωί της Δευτέρας, στο νοσοκομείο του Μιλάνου έφτασαν ο αδερφός του, Πάολο και τα παιδιά του, Μαρίνα, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Πιερ.

Σχετικά Άρθρα