Δολοφονία Κορυδαλλός: Στέλεχος του ΣΚΑΪ κατέθεσε στην ΕΛΑΣ για το τζιπ

 Δολοφονία Κορυδαλλός: Στέλεχος του ΣΚΑΪ κατέθεσε στην ΕΛΑΣ για το τζιπ

Το κατώφλι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πέρασε το πρωί της Δευτέρας στέλεχος του ΣΚΑΪ, προκειμένου να δοθούν κάποιες εξηγήσεις σε σχέση με το πως βρέθηκε το θωρακισμένο όχημα που ανήκει στον τηλεοπτικό σταθμό στην κατοχή του 38χρονου Βασίλη Ρουμπέτη και του κουνιάδου του που δολοφονήθηκαν σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό.

Η κλήση για κατάθεση έγινε μετά την αποκάλυψη ότι το θωρακισμένο τζιπ που «γαζώθηκε» από τους δύο εκτελεστές με τα Καλάσνικοφ ανήκει στην εταιρία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. από το 2010. Πηγές του iEidiseis αναφέρουν ότι στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών βρέθηκε νομικός σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις για τη διαδρομή του οχήματος. Οι ίδιες πηγές με γνώση της υπόθεσης προσθέτουν ότι «οι εξηγήσεις ήταν ικανοποιητικές και διαφωτιστικές», χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως σημειώνουν πάντως πηγές της ΕΛ.ΑΣ. «η έρευνα για το πως βρέθηκε το θωρακισμένο όχημα στην κατοχή του 38χρονου δεν αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην ουσία της υπόθεσης, ωστόσο, είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνει και θα γίνει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος Βασίλης Ρουμπέτης κυκλοφορούσε με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το τελευταίο διάστημα, κάτι που ήταν γνωστό στους ανθρώπους που τον γνώριζαν. Ωστόσο, αναφέρεται ότι δεν ήταν το μόνο όχημα που χρησιμοποιούσε. Μάλιστα, αστυνομικοί εκτιμούν ότι επειδή γνώριζε ότι κινδυνεύει ήθελε ένα όχημα που να μπορεί να του παρέχει ασφάλεια, εξού και επέλεξε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε για το θέμα ο ΣΚΑΪ αναφέρει ότι πρόκειται για ένα όχημα που ανήκει στην εταιρία από το 2010 και είναι παροπλισμένο:

«Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με της Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή».

Τι έδειξε η αυτοψία

Απροσδιόριστος παραμένει ο αριθμός των σφαιρών που έπληξαν τον 38χρονο οδηγό του θωρακισμένου τζιπ στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι έφερε μεγάλα τραύματα στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι, όπως στην κοιλιακή και στη θωρακική χώρα. Η κοντινή απόσταση από την οποία άρχισαν να πυροβολούν οι δράστες, σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό σφαιρών και την τεράστια ισχύ των Καλάσνικοφ, είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός σφαιρών να χαρακτηρίζεται «ακαθόριστος». Οι αστυνομικοί, πάντως, εκτιμούν ότι οι δολοφόνοι έριξαν περισσότερες από 20 σφαίρες στο κορμί του 38χρονου.

Ο 31χρονος κουνιάδος του, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε, έφερε τραύματα στα πόδια, ενώ μία από τις σφαίρες έπληξε την κεντρική αρτηρία με αποτέλεσμα να καταλήξει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα από την αυτοψία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στον τόπο του εγκλήματος, προέκυψε ότι βρέθηκαν συνολικά 10 κάλυκες από Καλάσνικοφ στην καμπίνα του θωρακισμένου τζιπ και 44 κάλυκες εκτός του οχήματος.

Το Ανθρωποκτονιών έχει στα χέρια του βιντεοληπτικό υλικό από τη σκηνή της εκτέλεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το ασημί τζιπ, μάρκας Mercedes, μπήκε στο γκαράζ της πυλωτής της πολυκατοικίας, από το κλεμμένο Ford Cuga κατέβηκαν οι δύο δράστες. Ο ένας φορούσε καπέλο και ο άλλος κουκούλα, ενώ ήταν μετρίου αναστήματος με κανονική σωματική διάπλαση.

Οι δράστες , όπως φαίνεται από τα βίντεο που κατέγραψαν την στιγμή της δολοφονίας, αρχικά πυροβόλησαν δύο φορές τον κουνιάδο του 38χρονου. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ενδεχομένως να μην ήθελαν να τον σκοτώσουν αλλά απλώς να τον τραυματίσουν, ώστε να είναι σίγουροι πως δεν θα μπορούσε -εάν είχε όπλο- να τους πυροβολήσει αλλά ούτε και να τους καταδιώξει.

Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς το ασημί τζιπ. Ο 38χρονος οδηγός δεν πρόλαβε να ασφαλίσει το θωρακισμένο αυτοκίνητο και να παραμείνει στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να δεχτεί πυροβολισμούς εξ επαφής.

Σχετικά Άρθρα