Περίεργο φαινόμενο μετά τον σεισμό στην Αταλάντη-Τι εκτιμούν οι επιστήμονες για το μεγάλο ρήγμα

 Περίεργο φαινόμενο μετά τον σεισμό στην Αταλάντη-Τι εκτιμούν οι επιστήμονες για το μεγάλο ρήγμα

Μπορεί η μετασεισμική ακολουθία, μετά τα 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη να εξελίσσεται φυσιολογικά όμως ακόμη οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Έτσι οι σεισμολόγοι παραμένουν σε επιφυλακή και ανήσυχοι.

Το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό, είναι κοντά στο ρήγμα της Αταλάντης, το οποίο για να μπορέσει να «φορτώσει ενέργεια, χρειάζεται πάνω από 300-400 χρόνια. Το ρήγμα της Αταλάντης είναι σπασμένο σε 3 κομμάτια με τους ειδικούς να δίνουν ελάχιστες πιθανότητες αυτός ο σεισμός να ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο ρήγμα.

  • Για τον σεισμό 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αταλάντη μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

«Ήταν μία ήσυχη νύχτα απόψε, δεν είχαμε έντονη σεισμικότητα, βεβαίως είχαμε κάπου 30 σεισμούς μετά από 3.33 η ώρα που εκδηλώθηκε ο κύριος σεισμός της τάξεως των 4,8 ρίχτερ. Έχουμε να κάνουμε με πολύ μικρούς σεισμούς, 1-1,5, 2 Ρίχτερ, που συμπληρώνουν την εικόνα που είχαμε. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό, αλά όπως φαίνεται αποσβένεται η όλη διαδικασία», είπε αρχικά.

«Βέβαια η περιοχή έχει ένα ιστορικό από το 2013 στο Ρεγγίνι, ένα χωριό βορειοδυτικά της περιοχής όπου οι σεισμοί κράτησαν περίπου 1-2 μήνες και το όριο των σεισμών ήταν στα 5,2 Ρίχτερ. Είχαμε αρκετές ζημιές τότε. Οι ζημιές τώρα είναι πολύ μικρές σε περίπου 10 σπίτια», συνέχισε ο κ. Λέκκας.