Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης στα παιδιά στο πάρκο Ανεσί (vid)

 Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης στα παιδιά στο πάρκο Ανεσί (vid)

Βίντεο που ανέβηκε στα social media δείχνει τον δράστη να τρέχει μέσα στο πάρκο Ανεσί,  κραδαίνοντας μαχαίρι. Στη συνέχεια μπαίνει στην παιδική χαρά και προσεγγίζει μια γυναίκα με το παιδί της και το μαχαιρώνει. Ένα ζευγάρι σ που βρίσκεται δίπλα τους τρέχει για να σωθεί με το μωρό του αγκαλιά. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του BFMTVοι τραυματίες της επίθεσης είναι έξι, τέσσερα παιδιά -εκ των οποίων τα δύο σε κρίσιμη κατάσταση- και δύο ενήλικες.

Στο βίντεο διακρίνεται και ένας άνδρας, ο οποίος ακολουθεί τον δράστη από την πρώτη στιγμή της και φορώντας την τσάντα σαν ασπίδα επιχειρεί να τον ακινητοποιήσει.

Ο δράστης είναι ένας 32χρονος πρόσφυγας από τη Συρία. Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα παιδιά και ένας ηλικιωμένος, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι και ο ενήλικας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ώρα της επίθεσης στο πάρκο βρισκόταν ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Αντονί λε Ταλέκ και έκανε τζόκινγκ. Σε story του στο Instagram μοιράστηκε πλάνα από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που είχαν σπεύσει στο σημείο και στη συνέχεια από τη σύλληψη του δράστη.

«Έτρεχα δίπλα στη λίμνη και ξαφνικά είδα δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από μένα. Ρωτάω τι συμβαίνει και μια μαμά μου λέει: “Τρέξτε, τρέξτε, κάποιος τους μαχαιρώνει όλους, σε όλο το μήκος της λίμνης μαχαιρώνει παιδιά, τρέξτε, τρέξτε!”. Εκπλήσσομαι λίγο και βλέπω όντως τον τύπο να έρχεται προς το μέρος μου», περιγράφει στο βίντεο που ανέβασε.

Σύμφωνα με τον λε Ταλέκ, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να πιάσουν τον δράστη, πριν αυτός επιτεθεί σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. «Και στη συνέχεια επιτέθηκε στον παππού», λέει ο ποδοσφαιριστής. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί τράβηξαν τελικά τα όπλα τους και σημάδεψαν τον 32χρονο δράστη, όπως μεταδίδει η γαλλική έκδοση της Huffington Post.

Δύο άλλοι αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, την ώρα που συνέβη το περιστατικό, έκαναν ποδήλατο στην περιοχή. Όπως λένε στο BFMTV, είδαν τον δράστη να επιτίθεται σε μικρά παιδιά σε καρότσια, με ένα μαχαίρι, και μετά τον ακολούθησαν με το ποδήλατο για να τον υποδείξουν στην αστυνομία.

«Πήδηξε πάνω, άρχισε να ουρλιάζει, πήγε κατευθείαν στο καρότσι και άρχισε να μαχαιρώνει επανειλημμένα» λέει ένας εκ των δύο.

«Άκουσα τους πάντες να φωνάζουν “χρειαζόμαστε γιατρό, χρειαζόμαστε γιατρό“» προσθέτει. «Έφυγα αμέσως με την ιδέα να βρω γιατρό και μάλιστα υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που έτρεχαν και έδειχναν τον δράστη. Τον ακολούθησα με ένα ποδήλατο 20 μέτρα πιο πέρα για να μην τον χάσω από τα μάτια μου και πολύ γρήγορα η αστυνομία ήρθε από όλες τις πλευρές».

«Στόχος τους ήταν ξεκάθαρα τα μωρά γιατί υπήρχαν αρκετοί ενήλικες τριγύρω» είπαν αυτόπτες μάρτυρες. «Δεν άγγιξε τη γιαγιά που προσπαθούσε να παλέψει με την τσάντα της».

Ενώ ένας εκ των δύο υπέδειξε τον δράστη στην αστυνομία, αυτός επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο, μαχαιρώνοντάς τον στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια, η αστυνομία τον πυροβόλησε στα πόδια και τον ακινητοποίησε.

«Όταν είδε ότι ήταν περικυκλωμένος από την αστυνομία, πήγε προς ένα ζευγάρι και μαχαίρωσε τον ηλικιωμένο» περιγράφει.

Σχετικά Άρθρα