Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών: “Έστειλαν τα παιδιά του Κεστεκίδειου Σχολείου έξω από την πόλη”

 Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών: “Έστειλαν τα παιδιά του Κεστεκίδειου Σχολείου έξω από την πόλη”

Επιστολή για την επαναλειτουργία του ελληνικού σχολείου στις Βρυξέλλες έστειλε η Ελληνική Κοινότητα προς τους αρμόδιους φορείς, μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του σχολείου στις 15 Μαρτίου με απόφαση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας.

Το κλείσιμο του κτιρίου που βρίσκεται στο στο Saint Gilles, έγινε για “λόγους ασφάλειας” , ενώ οριστική λύση για τους 159 μαθητές του δεν διαφαίνεται. Αναλυτικότερα, το περασμένο φθινόπωρο, κλιμάκιο τεχνικών εμπειρογνωμόνων με εντολή της ηγεσίας του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών προκειμένου να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο στο παλιό κτίριο που μετρά πολλές δεκαετίες από την κατασκευή του. Το πόρισμα έφτασε στο Υπουργείο, στα μέσα Μαρτίου και από τότε το θέμα δεν έχει διευθετηθεί, κάτι που έφερε αιτιολογημένο αναβρασμό στην ελληνική κοινότητα των Βρυξελλών.

Η Επιστολή της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών:

Η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών (ΕΚΒ) υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για:

– Να βρεθεί άμεσα λύση για το κτίριο του Κεστεκίδειου Ελληνικού Σχολείου.

– Έγκαιρο προγραμματισμό για την επόμενη σχολική χρονιά για το κτηριακό και εκπαιδευτικό πρόβλημα.

– Άμεση συμπλήρωση των πολλών εκπαιδευτικών κενών, και σε καμιά περίπτωση μείωση προσωπικού, λόγω πιθανής μείωσης των μαθητών, που οφείλεται αποκλειστικά στην απαξίωση του σχολείου.

– Ουσιαστική διαβούλευση της πολιτείας με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές.

Οι άνθρωποι της κοινότητας, κάνοντας λόγο για απόλυτη απαξίωση, αναφέρουν πως από τα μέσα Μαίου τα παιδιά έχουν εγκατασταθεί σε μικρές και όχι κατάλληλες αίθουσες, σε πολύ μακρινή τοποθεσία από το Κεστεκίδειο, έξω από τις Βρυξέλλες. Μάλιστα, οι παραδόσεις είναι “ψαλιδισμένες”. Οι ίδιοι αναφέρουν πως η “ρύθμιση” αυτή δεν μπορεί να αποτελεί μια μόνιμη λύση, για όλους τους προφανείς λόγους, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σημειώνει εμφατικά πως πρόκειται για “πρόχειρη λύση με επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης”. Τα λογικά, δηλαδή.

Σχετικά Άρθρα