Δίκη Άλκη Καμπανού: “Κάρφωσε το δρεπάνι σε όποιον έβρισκε μπροστά του, σαν άλλος Σαμουράι”

 Δίκη Άλκη Καμπανού: “Κάρφωσε το δρεπάνι σε όποιον έβρισκε μπροστά του, σαν άλλος Σαμουράι”

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η αγόρευση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στην πολύκροτη δίκη των 12 «χούλιγκανς» του ΠΑΟΚ για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου, την 1η Φεβρουαρίου του 2022. Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου, η κα. Κυριακή Κλιάμπα τόνισε πως “η επίθεση των 40 δευτερολέπτων ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

Όπως είπε, «όλοι οι κατηγορούμενοι έδρασαν με στρατιωτική πειθαρχία, σύμφωνα με τον σκοπό τους, ορμώμενοι από τα πάθη, τον φανατισμό και το μίσος. Αν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς μέσα τους, στο άκουσμα της φωνής του Άλκη ότι πονάει, θα είχαν σταματήσει, θα είχαν δείξει έλεος. Αλλά όχι, συνέχισαν μέχρι τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου να τον χτυπούν με μίσος, με σκοπό την αφαίρεση της ζωής των εχθρών, την εκδίκηση, να νιώσουν ευχαριστημένοι σύμφωνα με το αρχικό τους σχέδιο», επεσήμανε.

Η εισαγγελική λειτουργός ανέλυσε όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τις μαρτυρικές καταθέσεις και την αποδεικτική διαδικασία, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε λόγο για “προσπάθεια παραπλάνησης” του δικαστηρίου από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσή της, η οποία διεκόπη έπειτα από έξι ώρες και θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση, τόνισε πως από τις καταθέσεις των θυμάτων που επέζησαν από την «λυσσαλέα» επίθεση που εξαπέλυσαν οι χούλιγκανς εναντίων τους, και των αστυνομικών που τους συνέλαβαν, προκύπτει ότι «οι κατηγορούμενοι εναλλάσσονταν άτακτα χτυπώντας τον Άλκη και τον φίλο του στα σκαλιά», ενώ προκύπτει ότι εκτός από τον έκτο και τον όγδοο, όλοι συμμετείχαν στην επίθεση, συμπεριλαμβάνοντας και τον οδηγό του τρίτου οχήματος. Μάλιστα, η εισαγγελέας τόνισε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου συμμετείχε στην επίθεση και δεν ήταν ούτε «σοφέρ», ούτε είχε τον ρόλο του «ταξιτζή», όπως προσπάθησε ο ίδιος να πείσει το δικαστήριο στην απολογία του. «Βάσει των στοιχείων προκύπτει με βεβαιότητα ότι συμμετείχε για 37″ στη βάρβαρη επίθεση, μετά γύρισε να αλλάξει θέση το αυτοκίνητο και έφυγε σαν κύριος», τόνισε για τον δωδέκατο κατηγορούμενου.

Η κα. Κλιάμπα, επανέλαβε αρκετές φορές πως όλοι οι κατηγορούμενοι έδρασαν από κοινού, σε μία καταδρομική επίθεση για την οποία είχαν μοιράσει ρόλους και ο καθένας ήξερε τι θα έπραττε με τον οπλισμό που είχε στην κατοχή του, ενώ είχαν την πρόθεση να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή, κάτι το οποίο φαίνεται από την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος των φίλων του Άλκη Καμπανού και τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή.

Η εισαγγελική λειτουργός, ουσιαστικά, τοποθέτησε στο «κάδρο των ευθυνών» και τους 12 κατηγορούμενους που κάθονται στο «σκαμνί» για την δολοφονία του φοιτητή που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρώτος εκ των κατηγορούμενων ήταν ο «διευθυντής και εμπνευστής» της επίθεσης, που «έλεγχε την πορεία των στρατιωτών του» και οι υπόλοιποι «μανιασμένα θηρία». “Δεν είναι καλά παιδιά, αλλά εγκληματικές φυσιογνωμίες», είπε χαρακτηριστικά”.

«Κάρφωσε το δρεπάνι σε όποιον έβρισκε μπροστά του, σαν άλλος Σαμουράι»

Σχετικά με τον δέκατο κατηγορούμενο που επιτέθηκε με το δρεπάνι, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “η εμμονή και επιμονή του να αποδείξει ότι δεν ήθελε εκδίκηση δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Για αυτό άλλωστε πήρε το δρεπάνι. Αφού χτύπησε τον έναν που κατάφερε να φύγει, συνέχισε να χτυπά αλύπητα και τα άλλα δύο θύματα. Ήταν τέτοιο το μίσος του που κάρφωσε το δρεπάνι σε όποιον έβρισκε μπροστά του σαν άλλος Σαμουράι. Οι Σαμουράι όμως ήταν γενναίοι πολεμιστές”.

Σχετικά με τον έκτο και τον όγδοο κατηγορούμενο, ανέφερε ότι “άνοιξαν το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου γνωρίζοντας όμως ότι δεν μπορούν να κάνουν το δικό τους κομμάτι στην επίθεση λόγω χρόνου. Η παρουσία τους όμως έκανε τους άλλους αήττητους. Η συνδρομή τους είναι δεδομένη”, τόνισε η εισαγγελέας.

Η αγόρευση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Σχετικά Άρθρα