Ανδρουλάκης: Να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη – Ο Μητσοτάκης βρήκε πραγματική αντιπολίτευση

 Ανδρουλάκης: Να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη – Ο Μητσοτάκης βρήκε πραγματική αντιπολίτευση

Στο Ρέθυμνο περιόδευσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου μίλησε σε φίλους και στελέχη του Κινήματος. Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι η παράταξη «επιστρέφει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο» και κάλεσε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να αγκαλιάσουν τη νέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ.

«Το πολιτικό χρώμα που ταιριάζει στο νησί μας, είναι το πράσινο και φιλοδοξούμε να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη. Το πράσινο της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της προοπτικής. Το πράσινο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Μητσοτάκης βρήκε πραγματική αντιπολίτευση»

«Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης νιώθει ότι βρήκε πραγματική αντιπολίτευση», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως δεν μπορεί αλλιώς να εξηγήσει «γιατί επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και διαστρεβλώνει όλες μας τις πολιτικές επιλογές, που πραγματικά δημιουργούν καλύτερες φορολογικές συνθήκες για τον ελληνικό λαό».

Και στη συνέχεια, ανέλυσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αντιπαραβάλλοντας το τι… δεν έκανε ο κ. Μητσοτάκης:

«Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε.

»Μείωση του φόρου στις οικογένειες με παιδιά, για να δώσουμε κίνητρα να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό μας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε.

»Εμείς τι λέμε; Μείωση των φόρων, μέσω της μείωσης των εισφορών στη μισθωτή εργασία, για να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τα ελληνόπουλα, για να μείνουν στην πατρίδα. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αυτό είναι κάτι λάθος. Και μας ψέγει γιατί; Γιατί λέμε ότι είναι αδιανόητο να δίνεις φοροαπαλλαγές για το 0,2% του ελληνικού πληθυσμού, που έχει εκατομμύρια ευρώ, και όχι να δίνεις προοπτική σε εκατομμύρια Έλληνες. Αυτή είναι αξιακή μας διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη». 

«Ο λαός ψήφισε Μητσοτάκη, γιατί δεν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση»

Επιπλέον, υποστήριξε πως η ΝΔ «στήριξε τις ανισότητες», τονίζοντας ότι η Ελλάδα «έχει 50 δισεκατομμύρια παραπάνω χρέος».

«Τρίτα από το τέλος σε αγοραστική δύναμη είναι τα νοικοκυριά της χώρας. Τα 2/3 των εσόδων είναι έμμεσοι φόροι – ΦΠΑ και ειδικός φόρος κατανάλωσης – που πλήττουν κυρίως τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους Έλληνες. Το εμπορικό έλλειμμα είναι το μεγαλύτερο μετά το 2010», ανέφερε.

Και στρέφοντας τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Άρα, γιατί ο ελληνικός λαός ψήφισε τον κ. Μητσοτάκη; Γιατί πολύ απλά, δεν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση.

»Και η σοβαρή αντιπολίτευση είναι εδώ, με το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, δυνατό, ως πραγματικό αντίπαλο της συντήρησης της Νέας Δημοκρατίας και ενός συστήματος εξουσίας, που δημιουργεί συνθήκες μιντιακού ολοκληρωτισμού. Όσο κι αν το σύστημα της ΝΔ και όσων το υπερασπίζονται τυφλά, θέλουν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας. Εμείς μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη και φορολογική δικαιοσύνη». 

«Να κάνουμε ξανά την Κρήτη κάστρο του ΠΑΣΟΚ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις προτάσεις του για τους συνταξιούχους, την αύξηση των μισθών του δημοσίου, τις επενδύσεις αλλά όχι μόνο σε real estate, την προστασία των δανειοληπτών από τα funds και της αγροτικής γης.

«Το ΠΑΣΟΚ, το πατριωτικό κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, επανέρχεται δυναμικά με τη δύναμη όλων σας. Σας ζητώ να αγωνιστούμε τρεις εβδομάδες για να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη των αγώνων, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Κρήτη που αγάπησε το ΠΑΣΟΚ. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να γίνει κάστρο του ΠΑΣΟΚ, το κάστρο της Δημοκρατικής Παράταξης», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικούν την εκπροσώπηση της «Δημοκρατικής Παράταξης»:

«Ακούω να υποστηρίζουν συχνά οι κ.κ. της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα εκπροσωπούν τη Δημοκρατική Παράταξη. Πολλές φορές ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορές στη Δημοκρατική Παράταξη και τον Ανδρέα Παπανδρέου και ο κ. Μητσοτάκης έδωσε προχθές μία συνέντευξη δηλώνοντας ότι είναι η προοδευτική, δημοκρατική παράταξη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. 

«Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν μπορούν να εκπροσωπούν την Δημοκρατική Παράταξη»

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος αρχικά στον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν κατέχω τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά έχουμε συντριπτικές αξιακές διαφορές. Δεν θα μπορούσα ποτέ, τρεις μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, να καλέσω τους δήθεν ‘παραστρατημένους’ χρυσαυγίτες να ψηφίσουν ένα κόμμα της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι Δημοκρατική Παράταξη».

Όσο για τον πρώην πρωθυπουργό, επανέλαβε πως «ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά έχουν στο κόμμα τους τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη, τον Καρατζαφέρη και προχθές δήλωσε στήριξη στη Νέα Δημοκρατία ένα άλλο πουλέν της ακροδεξιάς, ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Αυτό δεν είναι Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό είναι η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να ενισχυθεί με κάθε τρόπο».

«Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μας; Εμείς έχουμε ιδέες, αρχές και αξίες. Δεν κάνουμε τα πάντα για την καρέκλα. Δεν τα εργαλειοποιούμε όλα προς όφελος της εξουσίας. Σε αυτή τη νέα πορεία δεν θα απογοητεύσουμε ξανά καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα, που στήριξε το ΠΑΣΟΚ», υποσχέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε μία έμμεση αναφορά στα λάθη του παρελθόντος που εξοστράκισαν το ΠΑΣΟΚ από τα κόμματα εξουσίας. 

«Να πάρει η Κρήτη το πολιτικό χρώμα που της ταιριάζει»

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το Πέραμα Μυλοποτάμου, όπου οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με μαντινάδες.

«Αγωνιζόμαστε απ’ άκρη σε άκρη της Κρήτης για να πάρει το νησί μας το πολιτικό χρώμα που του ταιριάζει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας: «Το πράσινο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας. Το πράσινο της ελπίδας και της προοπτικής».

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται «με τον λόγο της αλήθειας, του συγκεκριμένου, για δίκαιη ανάπτυξη, για να λιγοστέψουν τα φορολογικά βάρη από τις πλάτες της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων Ελλήνων». 

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της φορολογίας.

«Έχουμε άλλες αγωνίες από τον κ. Μητσοτάκη. Όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να μην φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των ολιγαρχών.

»Αλλά, αλγεινή εντύπωση μου έχει προκαλέσει και η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που πια δεν μιλά για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη ήρθε για να μείνει, για να υπερασπιστεί μια Ελλάδα που θα δίνει ευκαιρίες στις νεότερες γενιές. Μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Μια Ελλάδα που θα είναι ισχυρή στην Ευρώπη», προσέθεσε.

Και τόνισε πως αυτή την Ελλάδα θα ξαναδημιουργήσει η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή τη νέα εποχή, ενώ εξέφρασε την σιγουριά του ότι, στις 25 Ιουνίου, «οι πολίτες θα αγκαλιάσουν ακόμη πιο δυνατά αυτή την προσπάθεια που κάνουμε».

Σχετικά Άρθρα