Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στα ανοιχτά της Χίου – Συναγερμός στο Λιμενικό – Το τουρκικό πλήρωμα αρνείται την βοήθεια των Ελλήνων

 Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στα ανοιχτά της Χίου – Συναγερμός στο Λιμενικό – Το τουρκικό πλήρωμα αρνείται την βοήθεια των Ελλήνων

Δύο φορτηγά πλοία, το ένα σημαίας Βανουάτου και το άλλο Σιγκαπούρης, συγκρούστηκαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοδυτικά της Χίου. Στο σημείο έσπευσαν έξι πλωτά σκάφη και Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και παραπλέοντα σκάφη.

H σύγκρουση σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, σε ελληνική περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ενημερώσει τους πλοιάρχους των πλοίων ότι η σύγκρουση έγινε σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου επιβαίνουν 13 άτομα ως πλήρωμα και στο έτερο φορτηγό πλοίο 19 άτομα πλήρωμα.

Απόπειρα να προκαλέσουν ξανά οι Τούρκοι

Στην περιοχή σημειώνεται πως έχουν καταφθάσει και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν εκ νέου, ακολουθώντας τις γνωστές τακτικές προκειμένου να πείσουν τους πλοιάρχους πως η περιοχή ανήκει σε τουρκική δικαιοδοσία έρευνας και διάσωσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής “Live News”, το πλήρωμα των Τούρκων αρνείται να δεχθεί τη βοήθεια των ελληνικών αρχών.

Σχετικά Άρθρα