Αντιδράσεις από τη δήλωση Σκυλακάκη για 800.000 υγειονομικά ακάλυπτους ελεύθερους επαγγελματίες – “Να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους;”

 Αντιδράσεις από τη δήλωση Σκυλακάκη για 800.000 υγειονομικά ακάλυπτους ελεύθερους επαγγελματίες – “Να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους;”

Ακάλυπτοι έμειναν εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι στο κομμάτι της υγειονομικής περίθαλψης, επειδή είχαν αδυναμία πληρωμής των εισφορών υγείας. Χαρακτηριστική ήταν η σημερινή αναφορά του Θεόδωρου Σκυλακάκη, πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, στον Real Fm.

«Η ασφάλιση έχει ένα βαθμό ανταποδοτικότητας. Ο φορολογούμενος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας που πληρώνει κανονικά την εισφορά του, γιατί αυτός θα πρέπει να επιβαρυνθεί πολλαπλά;» διερωτήθηκε κυνικά ο Θ. Σκυλακάκης.

Απ’ την ίδια συχνότητα του απάντησε αμέσως ο Αλέξης Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

  • «Τι μας λέει τώρα ο κ. Σκυλακάκης; Να πάνε να κόψουν το λαιμό τους αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν; Αυτή είναι η ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας; 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν ούτε 60,3 ευρώ το μήνα, τόσο είναι, για να διασφαλίσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Και τους λέει ο κύριος Σκυλακάκης και η ΝΔ “αν μπορούσατε ας πληρώνατε, εφόσον δεν μπορείτε, πρόβλημά σας”».

Ο κ. Χαρίτσης συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες μνημονίων πέρασε τον νόμο έτσι ώστε 2,5 εκατ. συμπολίτες μας μεταξύ αυτών και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες –  να μπορούν έστω και όντας ασφαλιστικά μη ενήμεροι, να μπορούν να καλυφθούν ιατροφαρμακευτικά από το δημόσιο σύστημα υγείας».

«Τώρα αυτό το οποίο μας λέει ο κ. Σκυλακάκης και η Ν.Δ., τι θα λέει μετά στο ενδεχόμενο, απευκταίο, μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας; Θα λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι εφόσον δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, σκεφτείτε 60 ευρώ το μήνα, θα μένουν ακάλυπτοι».

«Ρεσιτάλ κυνισμού» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την ημέρα που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μένουν εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, τα στελέχη της ΝΔ προκαλούν με τον κυνισμό και την αλαζονεία τους.

Ο κ. Σκυλακάκης όχι μόνο ομολόγησε ότι μένουν ακάλυπτοι, αλλά υπερασπίστηκε κιόλας αυτή την επιλογή μιλώντας για «ανταποδοτικότητα» και «επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων».

Το γεγονός ότι η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής, για τον κ. Σκυλακάκη είναι αδιάφορη λεπτομέρεια.

Απέναντι στην αδιαφορία της ΝΔ για ελεύθερους  επαγγελματίες και αγρότες, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντά με ένα συγκροτημένο σχέδιο ρύθμισης των χρεών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής.

Το θέμα ανέδειξε χθες, Τετάρτη, ο συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας.

Εξάλλου, σχετική ανακοίνωση εξεδωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ για να υπενθυμίσει στους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους) που δεν έχουν διευθετήσει τις ασφαλιστικές εισφορές για το 2023 να σπεύσουν να το πράξουν έως τις 31 Μαΐου.

Με σημερινή δήλωσή της η Πόπη Τσαπανίδου σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να δοθεί λύση, με ρύθμιση των χρεών, κούρεμα της βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής και έχει δεσμευτεί σε αυτό στο πρόγραμμά του». «Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε», τονίζει, προσθέτοντας ότι «οφείλει τώρα, να εξηγήσει τους λόγους, στους χιλιάδες ανθρώπους που επιμένει να τους ζητά να αποπληρώσουν 722 ευρώ την ώρα που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους».

Σχετικά Άρθρα