Σκυλακάκης για αγρότες: Δίνουμε το χαμηλότερο τιμολόγιο ρεύματος – Δεν υπάρχει περιθώριο για νέες παροχές

 Σκυλακάκης για αγρότες: Δίνουμε το χαμηλότερο τιμολόγιο ρεύματος – Δεν υπάρχει περιθώριο για νέες παροχές

Για την παροχή διευκολύνσεων για την εξομάλυνση του ενεργειακού κόστους που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες, αλλά και τη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων σε ό,τι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ειδικότερα, ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών μετά τη συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις κυβερνητικές παροχές, στο αγροτικό ρεύμα, αλλά και στις κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τα μπλόκα.

«Το (ενεργειακό) κόστος το αναλαμβάνει η πολιτεία. Το άλλο που προσφέρει η πολιτεία είναι κατά απόλυτη προτεραιότητα ηλεκτρικό χώρο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν μεγάλα πάρκα ή άλλες ανανεώσιμες πηγές, μπορεί να είναι φωτοβολταϊκά ή κάτι άλλο, που θα αφιερωθούν αποκλειστικά σε αυτό τον σκοπό. Τα δύο πρώτα χρόνια οι πάροχοι θα αναλάβουν το κόστος – κατά κύριο λόγο η ΔΕΗ υποθέτω, για τις χαμηλότερες τιμές και στη συνέχεια αυτό θα ενταχθεί στο μακροχρόνιο σχέδιο για τα πάρκα που ρίχνουν τις τιμές» διευκρίνισε ο υπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Σκυλακάκης μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «δίνουμε στους αγρότες το χαμηλότερο τιμολόγιο ρεύματος που υπάρχει» ενώ ακόμη υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι «εν μέρει δικαιολογημένες».

Παράλληλα, εξήγησε πως «δεν υπάρχει περαιτέρω περιθώριο να δοθεί κάτι παραπάνω από την κυβέρνηση», ενώ όσον αφορά την περίπτωση των 9 λεπτών ανά κιλοβατώρα, ο κ. Σκυλακάκης είπε: «Όλο αυτό είναι συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο βασίζεται σε πραγματικές ανανεώσιμες πηγές, όχι σε φανταστικές».

Σχετικά Άρθρα