Ολλανδία: Ο Κουίνσι Πρόμες διώκεται για εισαγωγή 1.300 κιλών κοκαΐνης

 Ολλανδία: Ο Κουίνσι Πρόμες διώκεται για εισαγωγή 1.300 κιλών κοκαΐνης

Ο Κουίνσι Πρόμες έχει σοβαρούς μπελάδες με την δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής, ο οποίος ανήκει στην Σπαρτάκ Μόσχας, διώκεται για την εισαγωγή περισσότερων των 1.300 κιλών κοκαΐνης. Υπήρχαν δύο παρτίδες ναρκωτικών με τις οποίες εμπλέκεται, η πρώτη 650 κιλά και η δεύτερη 713 κιλά. Η κατάσχεση της μεγάλης αυτής ποσότητας κοκαΐνης πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 στο λιμάνι της Αμβέρσας και υπολογίζεται ότι αξίζει 75 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία αυτή θα ανέβαινε στους δρόμους του Άμστερνταμ.

Εδώ και αρκετό καιρό, όπως γράφει το SPORT24, ο διεθνής Ολλανδός εξτρέμ ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακίνηση ναρκωτικών. Η αστυνομία του Άμστερνταμ εξέταζε την εμπλοκή του στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης συνολική ύστερα από την προ 1,5 έτους σύλληψή του για μαχαίρωμα ενός ξαδέρφου του σε οικογενειακή γιορτή.

Ο ίδιος το είχε αρνηθεί, όμως οι τηλεφωνικές του συνομιλίες είχαν δείξει το αντίθετο. Τώρα, η εισαγγελία αποφάσισε την δίωξη του, με την ακροαματική διαδικασία να ξεκινάει την Δευτέρα (5/6).

Μάλιστα, αν δεν προσέλθει στο δικαστήριο, τότε μπορεί να εμφανιστεί δικηγόρος εξουσιοδοτημένος από τον Πρόμες. Ο δικηγόρος του Ολλανδού, Ρόμπερτ Μάλεβιτς, δεν θέλησε να σχολιάσει τονίζοντας: “Θα το κάνω κατά τη διάρκεια της διαδικασίας την Δευτέρα”.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Πρόμες είχε αρχίσει τις διαδικασίες μέσω της Σπαρτάκ Μόσχας για την απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου, προκειμένου να γλιτώσει τις εις βάρος του διώξεις στην Ολλανδία.

Σχετικά Άρθρα